Νέα Μέτρα: Ποια είναι η μάσκα ΚΝ-95 και τι προστασία προσφέρει

Νέα Μέτρα: Ποια είναι η μάσκα ΚΝ-95 και τι προστασία προσφέρει
Μάσκα ΚΝ-95 Getty Images/iStockphoto

Με τη μάσκα KN-95 θα πρέπει να κινούμαστε σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Ποια τα χαρακτηριστικά της και τι πρέπει να προσέξετε.

Τη χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας KN-95 για την είσοδο των πολιτών στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Πρόκειται μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία.

Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο, οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία 94-95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

H συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να εφαρμόζεται πιο κοντά στο πρόσωπο για αυστηρότερη προστασία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα