Π. Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα. Καταργείται το εισιτήριο στα νοσοκομεία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Ο κ. Κουρουμπλής διέψευσε δημοσιεύματα, για περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ενώ έκανε λόγο για "λεόντειες" συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου

Υπέρ της θέσης, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα να γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια τάχθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του Ant1 και του Mega.

"Θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες" τόνισε, σημειώνοντας πως "δεν θα υπάρξει αυξήση, αλλά δικαιότερη κατανομή" και πως αυτό θα γίνει "για να προστατεύσουμε τους αδυνάτους".

Για το πού θα βρεθούν χρήματα τόνισε ότι θα πληρώσουν από τους ισολογισμούς τους οι πολυεθνικές των φαρμάκων.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα καταργηθεί το 5ευρο στα νοσοκομεία, ενώ, όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή.

Διεύψεσε δημοσιεύματα, για περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ενώ έκανε λόγο για «λεόντειες» συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.

SHARE:

24Media Network