Pfizer: Ο Μπουρλά ανακοίνωσε νέο σκεύασμα – “Απαγορευτικό” το εμβόλιο για όσους έχουν αλλεργίες

Pfizer: Ο Μπουρλά ανακοίνωσε νέο σκεύασμα – “Απαγορευτικό” το εμβόλιο για όσους έχουν αλλεργίες
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του covid-19 στη Βρετανία AP

Για την δημιουργία μίας νέας μορφής πειραματικού εμβολίου που θα μπορεί να αποθηκεύεται στο ψυγείο εργάζεται η Pfizer. Έκτακτη προειδοποίηση να αποφύγουν το εμβόλιο όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε την Τρίτη ότι κατανοεί τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με την ταχύτητα με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες παρήγαγαν εμβόλια Covid-19, αλλά επέμεινε ότι δεν έγιναν καθόλου περικοπές.

Ταυτόχρονα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Συλλόγων, μίλησε για μία νέα μορφή πειραματικού εμβολίου στην οποία εργάζεται η Pfizer και που θα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος, τα φιαλίδια που έχουν μέσα το εμβόλιο πρέπει να αποθηκευτούν στους -70C με αποτέλεσμα κάθε χώρα να έχει αρχίζει να προμηθεύεται ειδικούς ψύκτες για την συντήρησή τους.

Ο CEO της Pfizer υποστήριξε ότι η εταιρεία προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε το εμβόλιο να μην χρειάζεται αρκτικές θερμοκρασίες για την αποθήκευσή του. “Επεξεργαζόμαστε μία νέα μορφή του εμβολίου που θα είναι σε θέση να μην απαιτεί κατάψυξη στους -70 και να μπορεί να αποθηκευτεί σε ψυγείο”, τόνισε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Καθώς η Βρετανία απέκτησε την “πρωτιά” ανάμεσα στις Δυτικές χώρες που προχώρησε σε εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, γεγονός που “γέννησε” ελπίδες σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο Μπουρλά υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αισθάνονται την αυτοπεποίθηση πως πρόκειται για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer υποστήριξε σύμφωνα με το france24, ότι το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί “όπως δοκιμάζουμε οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο βγάζουμε στο εμπόριο”.

“Μεγάλο λάθος μία μόνο δόση του εμβολίου”

“Απαιτούνται δύο δόσεις του εμβολίου προκειμένου να φτάσει επίπεδα προστασίας της τάξεως των 95%. Είναι πολύ μεγάλο λάθος να το κάνει κάποιος με μία μόνο δόση, όταν με δύο σχεδόν διπλασιάζεται η προστασία”, τόνισε.

“Όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες δεν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο”

Στο μεταξύ οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσαν έκτακτη προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργιών δεν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Η έκτακτη αυτή είδηση έρχεται έπειτα από αλλεργικές αντιδράσεις που σημειώσαν δύο μέλη του προσωπικού του NHS που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί. Και οι δύο πλέον έχουν αναρρώσει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα