Κυριακίδου: Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο της Pfizer – “Κορονοϊός και γρίπη θα κυκλοφορούν παράλληλα”

Κυριακίδου: Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο της Pfizer – “Κορονοϊός και γρίπη θα κυκλοφορούν παράλληλα”
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού AP

Το προσαρμοσμένο εμβόλιο της BioNTech-Pfizer ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή για ενήλικες, παιδιά και βρέφη άνω των 6 μηνών.

Η Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή (1/9) το προσαρμοσμένο εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που αναπτύχθηκε από την BioNTech-Pfizer.

Το εμβόλιο αυτό σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην καταπολέμηση της ασθένειας, καθώς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για την τρίτη προσαρμογή αυτού του εμβολίου για να ανταποκριθεί σε νέες παραλλαγές της COVID-19.

Το εμβόλιο είναι εγκεκριμένο για ενήλικες, παιδιά και βρέφη άνω των 6 μηνών. Σύμφωνα με το προηγούμενες συστάσεις του EMA και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να λαμβάνουν μία εφάπαξ δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για την COVID-19.

«Χαιρετίζω αυτήν την πολύ έγκαιρη έγκριση του προσαρμοσμένου εμβολίου για την COVID, το οποίο θα στοχεύει σε αναδυόμενες και εξαπλούμενες παραλλαγές. Η COVID-19 θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι» υπογραμμίζει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Σημειώνει επίσης ότι « αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μας εργαλείο κατά των δύο ιών, και ως εκ τούτου ενθαρρύνω όλους όσοι το δικαιούνται , ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, να ακολουθήσουν τις επιστημονικές συστάσεις και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα