Θεσσαλονίκη: Ακύρωσαν ραντεβού και πήγε να χαθεί παρτίδα εμβολίων

Θεσσαλονίκη: Ακύρωσαν ραντεβού και πήγε να χαθεί παρτίδα εμβολίων
Εμβολιασμοί σε νοσοκομείο Eurokinissi

Το ζήτημα με τα εμβόλια προέκυψε, καθώς οι υγειονομικοί που επρόκειτο να κάνουν τον εμβολιασμό ακύρωσαν το ραντεβού.

Μία παρτίδα εμβολίων κινδύνευσε να πάει χαμένη στη Θεσσαλονίκη, την στιγμή που υπάρχει τεράστια ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας και παράλληλα είναι σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και αναμένεται και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Όπως επιβεβαιώνει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, το ζήτημα προκύπτει καθώς οι υγειονομικοί που επρόκειτο να κάνουν τον εμβολιασμό, ακύρωσαν το ραντεβού. Όπως εξηγεί ο κ. Νίτσας, τα εμβόλια κατά της COVID-19 εκτός βαθιάς κατάψυξης αντέχουν 5 μέρες. Αν δεν γίνουν εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου αυτά τα εμβόλια, πρέπει να καταστραφούν.

Επισημαίνει ότι πριν από περίπου έναν μήνα από τα νοσοκομεία έγιναν οι λίστες με το υγειονομικό προσωπικό που δήλωσε πρόθεση να εμβολιαστεί. Από τότε όμως, μπορεί το άτομο είτε να άλλαξε γνώμη, είτε να νόσησε είτε να του συνέβη κάτι άλλο. Αν κάποιος δεν πάει να εμβολιαστεί εκείνη την ημέρα, το εμβόλιο μπορεί να περιμένει λίγες μέρες ακόμη. Αν δεν γίνει αυτό, θα πάει χαμένο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας.

Διευκρινίζει ότι τα εμβόλια έρχονται με το ονοματεπώνυμο του ατόμου που πρόκειται να εμβολιαστεί και σημειώνει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος προώθησε μία λίστα γιατρών με 2.000 ονόματα.

Τελικά, αφού ενημερώθηκε σχετικά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κλήθηκαν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο αλλά και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, γιατροί – μέλη του Συλλόγου που είχαν πρόθεση να εμβολιαστούν και έτσι όλα τα σκευάσματα χρησιμοποιήθηκαν.

Όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας δεν γίνονται δεκτοί από τα νοσοκομεία. Οπότε εμείς στέλνουμε, όσους γιατρούς είτε δεν είχαν δηλώσει στο σύστημα ή εξαιτίας λάθους δεν είχαν γίνει δεκτοί, τονίζει ο κ. Νίτσας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα