Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νέα κατηγορία για Σόβιν – Διώξεις για τρεις ακόμα

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νέα κατηγορία για Σόβιν – Διώξεις για τρεις ακόμα
Θρήνος για τον Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη AP

Πιο σκληρό κατηγορητήριο για τον εκδιωχθέντα αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, που είχε γονατίσει στο λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ, οδηγώντας τον στον θάνατο, καθώς διώκεται για δολοφονία δευτέρου βαθμού.

Εξελίξεις υπήρξαν την Τετάρτη (03/06) στην υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, καθώς όπως έκανε γνωστό γερουσιαστής με ανάρτησή της στο twitter, για τον άδικο χαμό του 46χρονου Αφροαμερικανού θα αποδοθούν κατηγορίες σε τρεις ακόμα αστυνομικούς της Μινεάπολις.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Έιμι Κλόμπουτσαρ γνωστοποίησε, επίσης ότι ο Ντέρεκ Σόβιν, ο πρώην αστυνομικός που κατηγορείτο για δολοφονία τρίτου βαθμού, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πιο σκληρό κατηγορητήριο, καθώς θα διωχθεί για δολοφονία δευτέρου βαθμού. Η νέα κατηγορία επιφέρει ποινή κάθειρξης έως και 40 χρόνια, 15 χρόνια περισσότερο από την ανώτατη ποινή του φόνου τρίτου βαθμού.

Η Κλόμπουτσαρ δεν ανέφερε λεπτομερώς τις κατηγορίες που πρόκειται να αποδοθούν από τις εισαγγελικές αρχές στους άλλους τρεις πρώην αστυνομικούς. Να θυμίσουμε ότι και οι τέσσερις εκδιώχθηκαν από το σώμα την περασμένη εβδομάδα μετά το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Star Tribune, οι τρεις θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια σε δολοφονία δευτέρου βαθμού. Είχαν βοηθήσει τον Σόβιν να συλλάβει τον Φλόιντ με την υποψία ότι ο τελευταίος έκανε χρήση πλαστών εγγράφων.

Ο Σόβιν, που είναι λευκός, κατηγορήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τη δημοσίευση βίντεο που τον έδειχνε να έχει γονατίσει στο λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν 9 λεπτά. Στο διάστημα αυτό, ο 46χρονος, που ήταν μαύρος, δεμένος με χειροπέδες, φώναζε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο Σόβιν μάλιστα φαίνεται να συνεχίζει να κρατάει με το γόνατό του στο έδαφος τον 46χρονο ακόμα και όταν αυτός δεν έχει την παραμικρή αντίδραση.

Ο θάνατός του έχει πυροδοτήσει εκτεταμένες διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα