Κορονοϊός: Σε πτώση η ικανοποίηση από τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Κορονοϊός: Σε πτώση η ικανοποίηση από τους χειρισμούς της κυβέρνησης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Μειώνεται διαρκώς η ικανοποίηση των πολιτών από την διαχείριση της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία, σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7. Πτώση και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Καθοδική πορεία καταγράφει η ικανοποίηση των Ελλήνων σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση.

Όπως καταγράφεται στο 10ο κύμα της έρευνας για την πανδημία, που πραγματοποίησε η aboutpeople για το 20/20 του News24/7, μόλις το 40,7% των πολιτών δηλώνει “Πολύ και Αρκετά” ικανοποιημένο από την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία, ενώ “Λίγο και Καθόλου” δηλώνει το 58,2%.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 1,6 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, της 1ης Νοεμβρίου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί πριν την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό του νέου lockdown καθώς και πριν το κλείσιμο των σχολείων.

Συνολικά η ικανοποίηση των πολιτών από την διαχείριση της κυβέρνησης βαίνει διαρκώς μειούμενη.

Μετά την θετική ανταπόκριση στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την άνοιξη, όταν και τα ποσοστά αποδοχής του κυβερνητικού έργου στον συγκεκριμένο τομέα, ξεπερνούσαν το 75%, η ικανοποίηση των πολιτών έπεσε κάτω από το 50% τον Σεπτέμβριο.

Είχε μεσολαβήσει το άνοιγμα του τουρισμού και η σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων τον Αύγουστο, ενώ στην συνέχεια η χώρα άρχισε να μπαίνει σε τροχειά “δεύτερου κύματος” της πανδημίας, φτάνοντας σχεδόν 3μιση χιλιάδες ημερήσια κρούσματα, στα μέσα Νοεμβρίου.

Δεν κερδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση

Όλο περισσότεροι είναι και εκείνοι που δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία.

“Πολύ και Αρκετά” ικανοποιημένοι δηλώνουν σχεδόν 2 στους δέκα ερωτηθέντες(19,1%), ενώ “Λίγο και καθόλου” ικανοποιημένο από την αξιωματική αντιπολίτευση, δηλώνει το 76,3%.

Όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, φαίνεται πως πείθει όλο και λιγότερο τους πολίτες, με τα ποσοστά ικανοποίησης από την στάση του απέναντι στην πανδημία να παρουσιάζουν διαρκή μείωση, από την άνοιξη μέχρι σήμερα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα