Ένοχος για βιασμό ο Ράφα Μιρ – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8,5 ετών

Διαβάζεται σε 2'
Ένοχος για βιασμό ο Ράφα Μιρ – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8,5 ετών
Ο Ράφα Μιρ AP Photo Darko Bandic

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον Ράφα Μιρ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Περιφέρειας της Βαλένθια.

Ο Ράφα Μιρ κρίθηκε ένοχος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Περιφέρειας της Βαλένθια, με τον 28χρονο Ισπανό επιθετικό να καταδικάζεται σε φυλάκιση 8,5 ετών για το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα την 1η Σεπτεμβρίου 2024 όταν αγωνιζόταν στην Βαλένθια ως δανεικός από την Σεβίλλη.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Ράφα Μιρ, μαζί με έναν φίλο του, τον Πάμπλο Χάρα (έκατσε και εκείνος στο εδώλιο και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκισης), φέρεται να γνώρισαν δύο κοπέλες σε νυχτερινό κέντρο, μαζί με τις οποίες πήγαν εν συνεχεία στο σπίτι του ποδοσφαιριστή.

Οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν και ο Μιρ συνελήφθη την επομένη και κρατήθηκε για δύο ημέρες, πριν αφεθεί ελεύθερος. Η δίκη έγινε στις 28 Μαΐου 2026, με τον νυν παίκτη της Έλτσε να δηλώνει αθώος, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική πράξη, ισχυρισμός που όμως δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο τον υποχρεώνει επιπλέον να καταβάλλει ως αποζημίωση στο θύμα το ποσό των 64.000 ευρώ.

“Διαφωνώ με την ποινή και θα ασκήσουμε έφεση τις επόμενες ημέρες. Συνεχίζω να εμπιστεύομαι το δικαστικό σύστημα”, ήταν το σχόλιο του ποδοσφαιριστή στον λογαριασμό του στο Instagram, μέσω του οποίου ξεκαθάρισε πως οι νομικοί εκπρόσωποί του θα ασκήσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ο Ράφα Μιρ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διακοπές περιμένοντας την επιστροφή του στη Σεβίλλη, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2027, με τον φορ από την Μούρθια να αγωνίζεται την περασμένη σεζόν ως δανεικός στην Έλτσε και να τη βοηθάει να παραμείνει στην La Liga (8 γκολ σε 27 συμμετοχές) αλλά την ομάδα να μην ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς που είχε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα