Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Ανοδικά και πάνω από τα 120 δολάρια κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία
- 22 Αυγούστου 2008 09:08
Ανοδικά και πάνω από τα 120 δολάρια κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία και αφού κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ενισχύθηκαν πάνω από 5 δολάρια, καθώς η αγορά ανησυχεί για τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στον Καύκασο.
Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου,ήταν αυξημένες κατά 26 σεντς στα 121,44 δολάρια από τα 121,18 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη.
Ενισχυμένη κατά 29 σεντς στα 120,45 δολάρια ήταν και η τιμή του Μπρεντ.
“Το ενδεχόμενο μιάς σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση ανησυχεί τους επενδυτές” τονίζει ο ανεξάρτητος αναλυτής Ελις Εκλαντ.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι δεν μπορεί να υπάρξει επανάληψη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-ΝΑΤΟ μέχρι να επιλυθεί η κρίση στη Γεωργία.
(Πηγή: ΑΠΕ)