Συλλογή Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου - Εγκαίνια έκθεσης

Συλλογή Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου - Εγκαίνια έκθεσης

Συλλογή Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου/ Ζωγραφική / Πράξη Α’ / 1870 - 1935. ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Η σημαντική έκθεση που εγκαινιάστηκε στη Νέα Ιωνία τον Οκτώβριο του 2013, συνεχίζει τη διαδρομή της παρουσιάζοντας τον Κύκλο Β' της ενότητας "Νεοελληνική Ζωγραφική 1870 – 1935".

Η Συλλογή Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου συγκεντρώνει διαφορετικές τάσεις και ρεύματα που συνέβαλαν στην ιστορία και την εξέλιξη της νεοελληνικής τέχνης. Επικεντρωμένη στην παραστατική ζωγραφική, το τελάρο και τις πλαστικές αξίες, η φυσιογνωμία της Συλλογής, στο σύνολό της, υμνεί τον άνθρωπο.

Με την ολοκλήρωση της Πράξης Α? διαμορφώνεται η εικόνα μιας εποχής που οδηγήθηκε σε νέους δρόμους, ξεπέρασε συμβάσεις και κονφορμισμούς του παρελθόντος και καθιέρωσε διαφορετικούς αισθητικούς και θεωρητικούς προσανατολισμούς που διατυπώθηκαν από τους Έλληνες καλλιτέχνες.

Όλοι μαζί αντιπροσωπεύουν το ορατό και απτό δείγμα της συμμετοχής του ελληνικού καλλιτεχνικού δυναμικού στα διεθνή τεκταινόμενα και στις επιδράσεις των αντίστοιχων ρευμάτων.

Στη νέα έκθεση του Κύκλου Β?, που θα εγκαινιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου 2014, αντικαθίσταται σημαντικό μέρος των έργων με πίνακες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και προστίθενται σημαντικοί καλλιτέχνες της ίδιας περιόδου που για λόγους χωροταξίας δεν είχαν περιληφθεί.

Παράλληλα, προσφέροντας σταθερά ελεύθερη είσοδο στους επισκέπτες της, η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, έχοντας στόχο να γίνει μονάδα πολιτιστικής κληρονομιάς, οργανώνει στο πλαίσιο της έκθεσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και ξεναγήσεις.

SHARE:

24Media Network