Χρυσή Αυγή: “Ο,τι κινείται, σφάζεται!” – Τα εγκλήματα που δεν είδε η εισαγγελέας

Χρυσή Αυγή: “Ο,τι κινείται, σφάζεται!” – Τα εγκλήματα που δεν είδε η εισαγγελέας
Οι προκλήσεις εναντίον της Μάγδας Φύσσα - "Που είναι ο Παύλος;" Eurokinissi

Η τυφλή αφοσίωση στον αρχηγό είναι το δομικό στοιχείο που προσπάθησε να αποτινάξει η Χρυσή Αυγή από πάνω της

“Ο,τι κινείται, σφάζεται!”. Η ρήση του πυρηνάρχη Πατέλη επιβεβαίωνε αυτό που το αστικό σύστημα έκανε πως δεν έβλεπε. Ότι η Χρυσή Αυγή ως εδραιωμένο τότε κόμμα, είχε βαθύτατη φασιστική και νεοναζιστική υπόσταση, παρά τις προσπάθειες των ηγετών της να τη βαφτίσουν “πατριωτική”.

Οι προτροπές σε βία εκφράστηκαν πολλάκις με τρόπο παραπάνω από ηχηρό. Στο δόγμα του σοκ, οι χρυσαυγίτες επιδόθηκαν σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών, στοχοποίησαν συνδικαλιστές, κομμουνιστές, αντιφασίστες, οποιονδήποτε εναντιωνόταν στην ακροδεξιά ρητορική τους, με κορωνίδα του μίσους τους, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και νωρίτερα του Σαχζάτ Λουκμάν.

Σε εκδήλωση με ομιλητές τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο και τα ηγετικά του στελέχη Μάστορα και Κασιδιάρη, η Χρυσή Aυγή ομολογούσε λίγες μέρες μετά το αιματηρό πογκρόμ του 2011 ότι ήταν η ίδια που το οργάνωσε, καθώς και ότι τελικός στόχος της είναι η εγκαθίδρυση ναζιστικού δικτατορικού καθεστώτος:

Η πρόταση της εισαγγελέως στην 8ωρη αγόρευσή της στη δίκη, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ήρθε να συντονιστεί με την απολογία Ρουπακιά. Μια απλή ανθρωποκτονία ήταν έλεγε αυτός, “μεμονωμένο περιστατικό” έβλεπε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, προσπαθώντας να γδύσει τη Χ.Α. από τη στρατιωτική φορεσιά της εγκληματικής οργάνωσης. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα οργανωμένα τάγματα εφόδου, οι πυρηνάρχες και η ιεραρχία, η νεοφασιστική δομή και ιδεολογία, οι συγκροτημένες επιθέσεις.

Στην αρχή του κειμένου ανέτρεξα στην περιβόητη φράση του Πατέλη. Ήταν βιντεοσκοπημένη και το δικαστήριο αρνήθηκε να την προβάλει στην εκκίνηση της δίκης τον Οκτώβρη του 2015, παραπέμποντάς τη στο τέλος αυτής, μαζί με την ανάγνωση εγγράφων. Σε αυτό το βίντεο ακούγεται καθαρά ο Πατέλης να δηλώνει ότι περιμένει έγκριση από την ηγεσία και αποκαλύπτει ότι οι χρυσαυγίτες χτυπάνε οργανωμένα με βάση εντολές.

“Εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης, και εσύ και εσύ και όλοι μας, η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας. Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Εμένα αν μου πουν να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δε μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος.

Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε ότι «γραμμή» πέσει αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας το μήνυμα να είναι ναι”.

Παρά τη δίωξη της Χ.Α. πολλοί εκπρόσωποι του αστικού φάσματος προσπάθησαν εξ αρχής να τη διαχωρίσουν από την εγκληματική οργάνωση. Στόχος ήταν να αντιμετωπιστεί η δολοφονία Φύσσα ως προσωπική απόφαση ενός άνδρα.

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίστηκε και η δολοφονία του Λουκμάν, η δολοφονική απόπειρα εις βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων, εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ, εναντίον αντιφασιστικών οργανώσεων. Η “σοβαρή Χ.Α.” που κάποιοι οραματίζονταν είχε παρεκκλίνει κάπως, αλλά σε κάθε περίπτωση, έπρεπε να προστατευτεί γιατί πολύ απλά, το σύστημα κάποια στιγμή θα τη χρειαστεί ξανά (ή θα την αφομοιώσει).

Όταν ο Μιχαλολιάκος δήλωνε “είμαστε η σπορά των ηττημένων του ’45” δήλωνε ότι είναι ναζιστές, εθνικοσοσιαλιστές, οι απόγονοι των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών. Μετά τη δολοφονία Φύσσα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, πολλά μέλη της ΧΑ έσπευσαν να ξεφορτωθούν όπλα και πειστήρια της ναζιστικής ιδεολογίας τους.

Για την οργανωτική – στρατιωτική δομή της ΧΑ είχε άλλωστε καταθέσει και ο δημοσιογράφος της ΕΦ.ΣΥΝ Δημήτρης Ψαρράς, ανατρέχοντας στο καταστατικό της. Ο ίδιος κατέθετε για τις εγκληματικές πράξεις που ξεκίνησαν από τα τέλη του ’80, αρχές του ’90. Πρόκειται φυσικά για ένα καταστατικό το οποίο η ΧΑ αρνείται πως υπάρχει. Κοινώς, αρνείται το “Fuhrerprinzip”, την περιβόητη Αρχή του Αρχηγού.

Στο καταστατικό που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το 2012, έχουν αφαιρεθεί η δομή, η Αρχή του Αρχηγού και ο εσωτερικός κανονισμός σε μια απόπειρα το μόρφωμα να παρουσιαστεί ως κόμμα. Ως κόμμα λοιπόν αντιμετωπίζεται και από την εισαγγελέα η οποία προσπάθησε να καταρρίψει ως αβάσιμα όσα υποστήριξαν στα 4,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, προστατευόμενοι και μη μάρτυρες.

Ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει όλα τα παραπάνω, ωστόσο αν δεν προχωρήσει η καταδίκη και από το δικαστήριο, τότε πολύ φοβάμαι πως οι χρυσαυγίτες θα βγουν στο τέλος “λάδι”, και σίγουρα οικονομικά ενισχυμένοι αφού θα λάβουν αναδρομικά 8 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική επιχορήγηση που έχει κοπεί προς την οργάνωση.

Η εισαγγελική πρόταση

Η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή μόνο του Γ. Ρουπακιά και την απαλλαγή των 17 κατηγορουμένων ως μέλη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, προκάλεσε την οργή της Μάγδας Φύσσα.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να καταδεικνύει ότι υπήρξε σχεδιασμός για την δράση κάποιας εγκληματικής οργάνωσης, ούτε ουδέποτε φαίνεται να δόθηκε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα από το Νικ. Μιχαλολιάκο για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν, αλλά και οι επιθέσεις σε βάρος του ΠΑΜΕ, του χώρου “Αντίπνοια”, του μαθητή στο Π. Φάληρο, ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά.

“Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και μεταναστών. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή ούτε ότι είχε εγκρίνει τις πράξεις που τελέστηκαν εκ των προτέρων” ανέφερε.

Το ερώτημα της Μάγδας Φύσσα: “Σήμερα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τον ξαναμαχαιρώσατε;”, για την ώρα έχει μείνει αναπάντητο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα