Οι 10 πλουσιότερες γυναίκες όλων των εποχών. Από την Κλεοπάτρα στη νέα 'βασίλισσα' της Κίνας

Οι 10 πλουσιότερες γυναίκες όλων των εποχών. Από την Κλεοπάτρα στη νέα 'βασίλισσα' της Κίνας

Η λίστα περιλαμβάνει τιτάνες του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και οι ηγέτιδες της αρχαίας Αιγύπτου (Pics)

Πολλές γυναίκες έχουν κληρονομήσει τεράστιες περιουσίες από τους άνδρες τους, όμως υπάρχουν κι αυτές που τα έχουν καταφέρει από δική τους προσωπική προσπάθεια. «Οι γυναίκες με μεγάλη προσωπική περιουσία είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο», δηλώνει ο  Walter Scheidel, καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις δέκα πιο πλούσιες γυναίκες όλων των εποχών, οι οποίες παρέλαβαν την κληρονομιά τους και παίρνοντας ενεργό ρόλο στην πολιτική ή τον επιχειρηματικό κόσμο κατάφεραν να την «εκτοξεύσουν» στα ύψη:

10. CHARLENE DE CARVALHO-HEINEKEN

Χρονολογία: 1954 μέχρι σήμερα

Εθνικότητα: Ολλανδία

Πλούτος/Παγκόσμιο ΑΕΠ: 0.017%

Dutch businesswoman Charlene de Carvalho-Heineken, pictured in Amsterdam, October 2, 2014.
Dutch businesswoman Charlene de Carvalho-Heineken, pictured in Amsterdam, October 2, 2014. PICTURE-ALLIANCE/DPA/AP IMAGES

Κάθε φορά που ανοίγετε μια μπύρα Heineken, προσθέτετε ένα λιθαράκι στην τεράστια περιουσία της  Charlene de Carvalho, η οποία είναι η μοναδική κόρη του Freddy Heineken, CEO της τρίτης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο από το 1971 έως το 1989. Η περιουσία της για το 2016 εκτιμάται στα 12,7 δισ. δολάρια, ενώ η ίδια κληρονόμησε το 25% των μοτοχών της Heineken International, όταν «έφυγε» ο πατέρας της από τη ζωή το 2002. 

Χωρίς καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση στον τομέα των επιχειρήσεων, η Carvalho είναι η κινητήρια δύναμη της εταιρείας μετά τον CEO της, Jean-Francois Van Boxmeer.

9. ANNE COX CHAMBERS

Χρονολογία: 1919 μέχρι σήμερα

Εθνικότητα: ΗΠΑ

Πλούτος/Παγκόσμιο ΑΕΠ: 0.021%

Anne Cox Chambers attends 38th Annual Winter Antiques Show on January 17, 1992 at Seventh Regiment Armory in New York City.
Anne Cox Chambers attends 38th Annual Winter Antiques Show on January 17, 1992 at Seventh Regiment Armory in New York City. WIREIMAGE/GETTY IMAGES

Η  Anne Cox Chambers ήταν πρέσβης στο Βέλγιο και έλαβε τον τίτλο του διοικητή της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας το 2009, ωστόσο είναι περισσότερο γνωστή ως η μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης. Η περιουσία της προέρχεται κυρίως από τη συμμετοχή της στην Cox Enterprises, επιχείρηση του πατέρα της, η οποία κατέχει την Atlanta Journal-Constitution και την Palm Beach Post και εκτιμάται ότι αγγίζει τα 15,3 δισ. δολάρια.

8. SUSANNE KLATTEN

Χρονολογία: 1962 μέχρι σήμερα

Εθνικότητα: Γερμανία

Πλούτος/Παγκόσμιο ΑΕΠ: 0.024%

Susanne Klatten
Susanne Klatten PICTURE-ALLIANCE/DPA/AP IMAGES

Πρόκειται για την πλουσιότερη γυναίκα στη Γερμανία, με την περιουσία της να ξεπερνά τα 17,4 δισ. δολάρια. Η  Susanne Klattenκληρονόμησε ένα μερίδιο 12,6% από τη BMW, μια από τις πιο προσοδοφόρες μάρκες αυτοκινήτων της χώρας, από τον πατέρα της, Herbert Quandt. 

H Κlatten ακόμη επενδύει σε ποικίλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, από φαρμακευτικές εταιρείες μέχρι και στην αιολική ενέργεια και την τεχνολογία.

07. YANG HUIYAN

Χρονολογία: 1981 μέχρι σήμερα

Εθνικότητα: Κίνα

Πλούτος/Παγκόσμιο ΑΕΠ: 0.025%

Οι 10 πλουσιότερες γυναίκες όλων των εποχών. Από την Κλεοπάτρα στη νέα 'βασίλισσα' της Κίνας

Πολλοί ήταν αυτοί που «πληγώθηκαν» από την κρίση του 2007, λίγοι όμως τα κατάφεραν, όπως η  Yang Huiyan. Η κινεζικής καταγωγής κληρονόμος έχει λάβει την περιουσία του πατέρα της, Yang Guoqiang, ιδρυτή της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Country Garden, στην οποία η ίδια είναι Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Μάλιστα, κατάφερε να αυξήσει σε 410 εκατ. δολάρια την πώληση νέων μετοχών το 2014. 

6. LILLIANE BETTENCOURT

Χρονολογία: 1922 μέχρι σήμερα 

Εθνικότητα: Γαλλία

Πλούτος/Παγκόσμιο ΑΕΠ: 0.055%

L'Oreal heiress Liliane Bettencourt, center, and her grandson Jean-Victor Meyers, second from left, leave the L'Oreal-UNESCO prize for the women in science, in Paris, March 29, 2012.
L'Oreal heiress Liliane Bettencourt, center, and her grandson Jean-Victor Meyers, second from left, leave the L'Oreal-UNESCO prize for the women in science, in Paris, March 29, 2012. AP

Εάν έχετε ποτέ αγοράσει κρέμα από τα Bodyshop ή κραγιόν Maybelline τότε έχετε συνειφέρει στην περιουσία της  Lilliane Bettencourt, κληρονόμου της L’Oreal, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει 40,7 δισ. δολάρια το 2015. Σήμερα, είναι ένας βασικός μέτοχος στην εταιρεία καλλυντικών που ίδρυσε ο πατέρας της το 1907. Η εταιρεία έχει αποκτήσει κι άλλες μάρκες όπως η Lancome το 1964, καθώς και το άρωμα «Polo» του Ralph Lauren το 1985.

Η Bettencourt σήμερα δεν συμμετέχει στη διαχείρηση της επιχείρησης, ενώ τη θέση της έχει αναλάβει ο εγγονός της από το 2012. 

Διαβάστε τη συνέχεια της λίστας στο Fortune Greece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network