Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού – Απάντησε με προειδοποιητικές βολές

Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού – Απάντησε με προειδοποιητικές βολές
Φωτογραφία Αρχείου ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ / EUROKINISSI

Με προειδοποιητικές βολές απάντησε σκάφος του Λιμενικού στην παρενόχληση που δέχθηκε από τουρκική ακταιωρό, η οποία έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

Παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχθηκε πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού.

Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Η τουρκική εκδοχή

Τη δική της εκδοχή έδωσε η τουρκική Ακτοφυλακή στην παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό που δέχτηκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σκάφος του Λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Συγκεκριμένα, η τουρκική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

Το θέμα όπως παρουσιάστηκε σε τουρκικό κανάλι

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα