Η Τουρκία μεταφέρει τις προκλήσεις στο βυθό. Σε ετοιμότητα η Ελλάδα

Τουρκικό υποβρύχιο
Τουρκικό υποβρύχιο SHUTTERSTOCK

Τρεις περιοχές γύρω από τη Χίο δέσμευσε η Τουρκία σε ένα σχέδιο άσκησης που έμοιαζε με "υποβρύχιο αποκλεισμό". Συνεχείς οι προκλήσεις στο Αιγαίο

Από τις μαζικές υπερπτήσεις σε νησιά του Αιγαίου, οι Τούρκοι μετέφεραν τις προκλήσεις τους στο βυθό. Την Τετάρτη είχαν δεσμεύσει τρεις περιοχές γύρω από την Χίο, σ΄ ένα σχέδιο άσκησης που έμοιαζε με “υποβρύχιο αποκλεισμό” του νησιού, που βρίσκεται σε αναταραχή λόγω του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με το Militaire.gr, οι Τούρκοι δεν αφήνουν ημέρα να περάσει χωρίς να έχουν έντονη πλέον στρατιωτική παρουσία στο Αιγαίο. Είναι σαφές ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μία κλιμάκωση στην συμπεριφορά τους.

Οι δηλώσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου οι οποίοι αναφέρονται συνεχώς στην Ελλάδα, συνοδεύονται από την επιθετικότητα των τουρκικών ΕΔ στο Αιγαίο.

Η νέα στρατιωτική ηγεσία που ανέλαβε τα καθήκοντα της δεν έχει ανάγκη ενημέρωσης. Οι νέοι Αρχηγοί υπηρετούσαν σε θέσεις από τις οποίες είχαν εικόνα για τις εξελίξεις και ο Α/ΓΕΑ που παρέμεινε στη θέση του γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Υπάρχει “λελογισμένη ανησυχία” μαζί με βεβαιότητα ότι το καθεστώς Ερντογάν θα “κάνει το επόμενο βήμα”. Ερώτημα που θα απαντηθεί μόνο από την πραγματικότητα είναι πόσο τολμηρό θα ΄ναι αυτό το βήμα. Όπως και να ΄χει υπάρχει προετοιμασία για όλα τα σενάρια που μπορεί να εξελιχθούν, οπουδήποτε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Τούρκοι Στρατιωτικοί, Ερντογάν, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network