Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Εκκλησία θα στηρίξει την Ελληνική Τράπεζα

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, δέθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, δέθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, Χρυσόστομος, εκφράζει ετοιμότητα για στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

Την ετοιμότητά του να στηρίξει την κεφαλαιακή βάση της Ελληνικής Τράπεζας (Η Εκκλησία είναι βασικός μέτοχος και διορίζει το συμβούλιό της) για να παραμείνει ένα υγιές τραπεζικό ίδρυμα προς όφελος του λαού, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β'.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι η Ελληνική Τράπεζα πληροί τα κριτήρια της Βασιλείας ΙΙΙ και μάλιστα με καλύτερους συντελεστές, ενώ συμπλήρωσε ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα στην Ελληνική Τράπεζα για να τη στηρίξει και παράλληλα να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα.

«Είναι σημαντικό», είπε ο κ. Χρυσόστομος , «η Ελληνική Τράπεζα να παραμείνει μία τράπεζα ανεπηρέαστη, καθαρή και να συνεχίσει έτσι την πορεία της υπηρετώντας τον λαό μας». Υποστήριξε ότι η Ελληνική Τράπεζα, βάσει στοιχείων, ανταποκρίνεται στο πλαίσιο των κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή σε σχέση με την κεφαλαιακή της επάρκεια.

«Αλλά, αν η Ελληνική Τράπεζα χρειαστεί οτιδήποτε, ακόμη και ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας, έστω κι αν γνωρίζω ότι εμπίπτει του πλαισίου των κριτηρίων της Βασιλείας ΙΙΙ και μάλιστα με συντελεστές πιο πάνω, δηλαδή αντί 8% έχει 8,6%, η Εκκλησία θα συμπαρασταθεί», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύπρος: Η περιουσία των Μητροπόλεων στη διάθεση του κυπριακού λαού

SHARE:

24Media Network