Euro 2020: Η Γερμανία “σκόρπισε” την Πορτογαλία και “βλέπει” πρόκριση

Euro 2020: Η Γερμανία “σκόρπισε” την Πορτογαλία και “βλέπει” πρόκριση
Η Γερμανία επιβλήθηκε της Πορτογαλίας και "βλέπει" πρόκριση 2021 Matthias Schrader / AP

Η Γερμανία επικράτησε 4-2 της Πορτογαλίας και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης, ακόμη και της πρώτης θέσης. Τα αυτογκόλ "πλήγωσαν" την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Παρά το κακό ξεκίνημα της πρώτης αγωνιστικής και την ήττα από τη Γαλλία, η Γερμανία έδειξε πως ουδείς μπορεί να την ξεγράψει. Κέρδισε 4-2 την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία και έθεσε γερές βάσεις για τους “16” ακόμη και από την πρώτη θέση ενός ομίλου “φωτιά”, όπου και οι τέσσερις ομάδες διατηρούν ελπίδες πρόκρισης.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ομάδα του Λεβ ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 και με ένα κλασικό γερμανικό… κρεσέντο ανέτρεψε τα δεδομένα, έχοντας απόλυτη κυριαρχία στο γήπεδο και στο σκορ.

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με τον Ρονάλντο στο 15′, ωστόσο τα δύο αυτογκόλ των Ντίας (35′) και Γκερέιρο (39′) και τα δύο γκολ των Χάβερτς (51′) και Γκόζεντς (60′) έδωσαν τη νίκη στους Γερμανούς. Ο Ζότα μείωσε σε 4-2 στο 67′.

Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική, η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ουγγαρία, ενώ η Γαλλία κοντράρεται με την Πορτογαλία.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέντο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερεϊρο, Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ντανίλο, Καρβάλιο, Ζότα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Χούμελς, Κίμιχ, Χάβερτς, Κρόος, Γκνάμπρι, Γκόζενς, Γκιουντογκάν, Μίλερ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα