Τσιτσιπάς: Από νευρικός, κυρίαρχος

Τσιτσιπάς: Από νευρικός, κυρίαρχος
Στέφανος Τσιτσιπάς AP

Την πρώτη του νίκη στο World Tennis Tournament του Ρότερνταμ, γεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Οι τρεις συνεχόμενες ήττες στον εναρκτήριο γύρο του ATP 500 τουρνουά στο Ρότερνταμ, δημιούργησαν νευρικότητα στον Τσιτσιπά, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος μετά το τέλος της σπουδαίας ανατροπής επί του Χούμπερτ Χουρκάτς το βράδυ της Τρίτης. 

Σύμφωνα με το Sport24, το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με σετ και με break (7-6, 2-0), βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, φτάνοντας στην ολική ανατροπή με 6-7, 6-3, 6-1 επί του Πολωνού. Ήταν η 5η νίκη επί του Χουρκάτς σε σύνολο έξι αναμετρήσεων. 

“Το ξεκίνημα στο ματς ήταν λίγο περίεργο. Ένιωθα πολύ νευρικός. Δεν είχα πετύχει ποτέ νίκη εδώ κι αυτό μου δημιούργησε νευρικότητα. Από το ξεκίνημα, ένιωθα άβολα. Μετά, βρήκα τον τρόπο και στάθηκα στα πόδια μου στο 2ο σετ. Νομίζω ότι το πνεύμα μαχητικότητάς μου, δούλεψε καλά. Απλά περίμενα την κατάλληλη στιγμή” είπε αμέσως μετά ο 21χρονος πρωταθλητής. 

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Στέφανου σε έξι παιχνίδια που έχει δώσει τη φετινή σεζόν (3-3), προερχόμενος από τον αποκλεισμό του στον 3ο γύρο του Australian Open απ’τον Μίλος Ράονιτς αλλά και από τις δύο ήττες σε τρία ματς στο νεοσύστατο ATP Cup. 

Συνεχίζοντας την ανάλυση του αγώνα, ο Τσιτσιπάς είπε: “Στο 2ο σετ, έμεινα πίσω με break νωρίς, όμως αντέδρασα πολύ γρήγορα και κατάφερα να περιορίσω τα αβίαστα λάθη μου. Ήθελα να δείξω καλό τένις και γι’αυτό ήμουν σφιγμένος στο ξεκίνημα” 

Την Πέμπτη, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Αλιάζ Μπέντενε, No52 της παγκόσμιας κατάταξης, στην πρώτη τους αναμέτρηση στο tour. 

Ο Τσιτσιπάς, Νο2 του ταμπλό, θα γνωρίζει τον πιθανό του αντίπαλο στα προημιτελικά που θα προκύψει από την βραδινή αναμέτρηση της Τετάρτης ανάμεσα σε Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα