Πέντε αστέρων η νέα Skoda Fabia

Πέντε αστέρων η νέα Skoda Fabia

Η νέα Skoda Fabia διακρίθηκε στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP με την ανώτατη αξιολόγηση, με 5 αστέρια!

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα επικυρώνουν τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας που προσφέρει το νέο μοντέλο της ŠKODA το οποίο θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2015. Η αξιολόγηση του Euro NCAP βασίζεται στα αποτελέσματα των δοκιμών σχετικά με την προστασία ενηλίκων και παιδιών, στην προστασία πεζών και στην αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας.

Η νέα ŠKODA Fabia διακρίθηκε στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP με την ανώτατη αξιολόγηση, με 5 αστέρια!

Η νέα ŠKODA Fabia απολαμβάνει την κορυφαία διάκριση με 5 αστέρια και στις τέσσερις (προστασία ενηλίκων, παιδιών, πεζών, συστήματα ασφαλείας) δοκιμές αξιολόγησης! Οι δοκιμαστές έδωσαν μεγάλη έμφαση στην στιβαρή κατασκευή του θαλάμου των επιβατών. Σχετικά με την προστασία παιδιών ηλικίας 18 μηνών η νέα ŠKODA Fabia πέτυχε το μέγιστο σκορ, και για την προστασία παιδιών ηλικίας 3 ετών σημείωσε εξίσου κορυφαία βαθμολογία. Το μυστικό της επιτυχίας για τη νέα ŠKODA Fabia εντοπίζεται στα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που μέχρι πρότινος αποτελούσαν προνόμιο μοντέλων μεγαλύτερων κατηγοριών!

Πέντε αστέρων η νέα Skoda Fabia

Το Μπροστινό Σύστημα Προειδοποίησης Κινδύνου (Front Assistant), σε συνδυασμό με το Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος (Emergency Braking Function) προσφέρονται για πρώτη φορά στη νέα ŠKODA Fabia. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα κίνησης (ραντάρ) που υπολογίζει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Όταν η απόσταση μειωθεί υπερβολικά, το σύστημα επεμβαίνει αυτόματα, αρχικά προειδοποιώντας τον οδηγό μέχρι και την εκτέλεση αυτόνομου φρεναρίσματος. Ένα ακόμη σύστημα που κάνει ντεμπούτο στη νέα ŠKODA Fabia είναι το Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-Collision brake), το οποίο αποτελεί μέρος του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ευστάθειας (Electronic Stability Control ή ESC) που τοποθετείται από την βασική έκδοση. Tο Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων μειώνει την πιθανότητα εμπλοκής σε σύγκρουση (μετά από ένα ατύχημα), ενώ επεμβαίνει αυτόματα στα φρένα όταν ανιχνεύσει μία βασική επαφή ή σύγκρουση, ακόμη και αν ο οδηγός δεν έχει προλάβει να φρενάρει. 

Ένα ακόμη σύστημα που τοποθετείται για πρώτη φορά στη νέα ŠKODA Fabia είναι το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης (Driver Activity Assistant) που ανιχνεύει αποκλίσεις από την κανονική συμπεριφορά του οδηγού. Στην μακροσκελή λίστα με τα συστήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβάνονται ο Περιοριστής Ταχύτητας (Speedlimiter), το Σύστημα Συγκράτησης σε Ανηφόρα (Hill-Hold Control) και το Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών.

Το σύνολο ασφάλειας που προσφέρει η νέα ŠKODA Fabia προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία που μπορεί να πετύχει ένα μοντέλο της κατηγορίας. Με έξι αερόσακους –πρόσθιους, πλευρικούς και κεφαλής- σε συνδυασμό με πέντε ζώνες ασφαλείας τριών σημείων προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος. Ο υψηλός βαθμός ακαμψίας του αμαξώματος και οι μελετημένες ζώνες παραμόρφωσης δημιουργούν ένα απόλυτα ασφαλή θάλαμο για όλους τους επιβάτες!

SHARE:

24Media Network