Δώρα Χρυσικού: “Με αφόρισε η εκκλησία, φανατισμένοι πήγαν να με ρίξουν στο ποτάμι”

Δώρα Χρυσικού: “Με αφόρισε η εκκλησία, φανατισμένοι πήγαν να με ρίξουν στο ποτάμι”
Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού papadakispress

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού μίλησε για το #metoo, για τη "μάχη" με τον καρκίνο, αλλά και για τον αφορισμό της σε ηλικία 14 ετών.

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού βρέθηκε καλεσμένη στο “MEGA Καλημέρα” το πρωί της Παρασκευής (31/12), όπου μίλησε για τον ρόλο που υποδύεται στη “Γη της Ελιάς”, για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, για το #MeToo, αλλά και για τον αφορισμό της από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, όταν η ίδια ήταν 14 ετών.

“Είμαστε χαρούμενοι για τη σειρά και που έχουμε δουλειά μετά από δύο δύσκολα χρόνια.. Να πούμε ότι δεν χαιρόμαστε που η σειρά πάει τόσο καλά, θα ήταν ψέμα. Αυτός άλλωστε είναι ο απώτερος σκοπός, να αγαπηθεί αυτό που κάνουμε. Για να υποδυθείς ένα χαρακτήρα πρέπει να τον κατανοήσεις και να τον αγαπήσεις. Δεν υπάρχει χαρακτήρας που να είναι απόλυτα καλός ή κακός, το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους…”, είπε αρχικά η ηθοποιός.

Ενώ για τη “μάχη” που έδωσε πρόσφατα με τον καρκίνο, η ηθοποιός δήλωσε:

“Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το έχω αφήσει πίσω μου. Όλο αυτό που πήρα από αυτό ήταν το εύθραυστο της ζωής, ότι είναι μία αστραπή. Το άλλο είναι ότι έχουμε δύναμη που πολλές φορές δεν κατανοούμε απόλυτα ότι την έχουμε… Θέλω να σπάσω τα στερεότυπα. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Προσπάθησα να μην τον προτάξω, να μην τον αφήσω να με περιβάλλει και να με γκρεμίσει. Ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο. Απλώς νομίζω ότι πρέπει να αρθούμε πάνω από τον φόβο για να μπορέσουμε να υπάρξουμε”.

Ενώ για το κίνημα #metoo στην Ελλάδα, η ίδια υποστήριξε:

“Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει και να αποδεχτεί όσους έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Νομίζω μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτό. Όταν διαχειρίζεσαι το τραύμα, όταν το επικοινωνείς, είναι ένα βήμα προς το φως. Πλέον μπορούμε να αναπνέουμε πιο ελεύθερα, γιατί αυτό το πράγμα δεν είναι πια ανεκτό. Οι θύτες ξέρουν πότε έχουν περάσει τα εσκαμμένα”.

Τέλος, η Δώρα Χρυσικού μίλησε και τη συμμετοχή της στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, “Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού”, του 1991, μια ταινία που αποτέλεσε την αιτία του αφορισμού της από την εκκλησία.

“Με αφόρισε η εκκλησία. Ήμουν η πέτρα του σκανδάλου. Έχω ζήσει σκηνές απείρου κάλλους στην Φλώρινα, φανατισμένους να με τραβάνε από τα μαλλιά μέσα στα χιόνια να με ρίξουν στο ποτάμι. Ήταν τρομακτικό να το ζεις αυτό στα 14 σου”, κατέληξε η ηθοποιός.

Δείτε παρακάτω όλα όσα δήλωσε η ηθοποιός:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα