Έλενα Τσαγκρινού: To El Diablo είναι το μεγάλο φαβορί της Eurovision

Έλενα Τσαγκρινού: To El Diablo είναι το μεγάλο φαβορί της Eurovision
Κύπρος: Έλενα Τσαγκρινού - "El Diablo" eurovision.tv

Τα πρώτα βήματα της Έλενας Τσαγκρινού, η τρυφερή σχέση με τον Mike, οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν μαζί, αλλά και οι αντιδράσεις για το El Diablo και η επιτυχία στη Eurovision.

Η Έλενα Τσαγκρινού αναμένεται να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2021 και θα εμφανιστεί στον αποψινό Ά ημιτελικό που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η Έλενα Τσαγκρινού γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1994 στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική. Το 2009 συμμετείχε στο talent show του ΑΝΤ1 “Ελλάδα έχεις ταλέντο” και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η πορεία της στη μουσική βιομηχανία της χώρας.

Έλενα Τσαγκρινού: Τα πρώτα της βήματα

Το καλοκαίρι του 2013, άγνωστη ακόμη στο ευρύ κοινό, η Έλενα Τσαγκρινου επιλέχθηκε σε οντισιόν από το συγκρότημα OtherView, μετά την αποχώρηση της Κρυσταλλίας, για τη θέση της τραγουδίστριας και έτσι υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Feelgood Records.

Στις 8 Ιανουαρίου 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο «What You Want», σε στίχους και μουσική των ίδιων με την Gabriella Ellis.

Παράλληλα, την ίδια χρονιά, η Έλενα συμμετείχε στο μουσικό show του MEGA, «Just The 2 Of Us» ως coach του Ιβάν Σβιτάιλο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία ως δίδυμο.

Τη σεζόν 2016-2017, η Έλενα Τσαγκρινού υπήρξε παρουσιάστρια των backstage στο talent show του ΣΚΑΙ, “The Voice of Greece” ενώ ως συγκρότημα πραγματοποίησαν live εμφανίσεις με τις Melisses και τη Josephine.

Το 2017 οι OtherView ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη Feelgood Records και υπέγραψαν με την Panik Records. Κυκλοφόρησαν μάλιστα δύο κομμάτια με δικούς τους στίχους και μουσική: το «Άστο Σε Μένα» και το «Τώρα Ή Ποτέ»

Ένα χρόνο μετά, η Έλενα Τσαγκρινού ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τους OtherView, ύστερα από τη συμπλήρωση πέντε ετών συνεργασίας, προκειμένου να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Έλενα Τσαγκρινού: Το ξεκίνημα της σόλο καριέρας

Μετά την αποχώρησή της από τους OtherView, η Έλενα Τσαγκρινού ξεκίνησε τις προετοιμασίες του πρώτου της προσωπικού album. Την 1η Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο κομμάτι, με τίτλο «Πάμε Απ’ Την Αρχή», το οποίο λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και σε αγγλική εκδοχή, ως «Summer Romance».

Τον Απρίλιο του 2019, συμμετείχε στο MadWalk – The Fashion Music Project, ερμηνεύοντας με τον Δάκη το κομμάτι «Τσάι Με Λεμόνι».

Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε το τέταρτο σόλο τραγούδι της, με τίτλο «Amore» και μια συνεργασία με τον σύντροφό της Mike, με τίτλο «Πάρε Με Αγκαλιά», το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Έλενα Τσαγκρινού: Η τρυφερή σχέση με τον Mike

Από το 2017 η τραγουδίστρια είναι σε σχέση με τον ράπερ Mike. Η προσωπική της ζωή είναι στην καλύτερή της φάση και δηλώνει τρελά ερωτευμένη. Ο αγαπημένος της, Mike πρόσφατα κατάφερε να κερδίσει τη μάχη του με τον καρκίνο, μια μάχη στην οποία η τραγουδίστρια στάθηκε στο πλάι του.

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο νεαρός ράπερ ανήρτησε βίντεο στο Instagram ευχαριστώντας τη σύντροφό του, Έλενα Τσαγκρινού για τη στήριξή της.

“Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου! Αυτό το βίντεο που βλέπεις είναι από ένα βράδυ στο δωμάτιο του νοσοκομείου κατά την διάρκεια των χημειοθεραπειών, παρέα με την Έλενα! Μας είχε πιάσει ένα νευρικό γέλιο γιατί σκεφτόμασταν πως θα ήταν αν έφευγα κρυφά από το νοσοκομείο ενώ ήμουν υπό την επήρεια ηρεμιστικών φαρμάκων που έπαιρνα τότε για να κοιμηθώ!! Απ’ ότι φαίνεται τελικά είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες καταστάσεις με χιούμορ και χαμόγελο γιατί τώρα που βλέπω αυτό το βίντεο δεν μου έρχονται στο νου κακές μνήμες απλά γελάω και θυμάμαι ποσό αστείο ήταν εκείνο το βράδυ! Αγάπη μου σε ευχαριστώ για όλα!”, είχε γράψει ο νεαρός.

Έλενα Τσαγκρινού: Οι αντιδράσεις για το El Diablo

Στις 25 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε ότι η Έλενα Τσαγκρινού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με το τραγούδι “El Diablo”. Το κομμάτι γράφτηκε από τους Τζίμι “Joker” Θόρνφελντ, Λώρελ Μπάρκερ, Όξα και Θόμας Στένγκααρντ.

Το El Diablo αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από τους ευρωπαίους φανς του μουσικού θεσμού, εν αντιθέσει με την την Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και ορισμένους συντηρητικούς που “πολέμησαν” το κομμάτι.

Στις 6/3 εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες έξω από το ΡΙΚ για το τραγούδι με πανό στα οποία ανέγραφαν «Αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια», αλλά και σταυρούς. Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την αντικατάσταση του τραγουδιού από άλλο, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή.

Σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου ανέφερε πως «το συγκεκριμένο τραγούδι “El diablo” αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας».

Από την άλλη, η Ιερά Σύνοδος Κύπρου ζήτησε την ακύρωση της συμμετοχής με άλλο “το οποίο θα εκφράζει την Ιστορία, τον Πολιτισμό, τις Παραδόσεις και διεκδικήσεις μας”..

Το ΡΙΚ, μετά το σάλο, τόνισε πως το τραγούδι δεν περιέχει θρησκευτικό περιεχόμενο και πως εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί “El diablo”.

Έλενα Τσαγκρινού: Μεγάλο φαβορί της Eurovision

Η Κύπρος βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις της φετινής Eurovision και θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί. Κατά πολλούς, μάλιστα, θεωρείται πολύ πιθανό η Έλενα Τσαγκρινού να φέρει την πρώτη νίκη για το νησί.

Η Έλενα Τσαγκρινού είναι άψογη φωνητικά, ενώ η παρουσίαση του κομματιού είναι άκρως επαγγελματική.

Σήμερα, λίγο πριν την εμφάνιση της Κύπρου στον Ά ημιτελικό, τα στοιχήματα φέρνουν τη χώρα στην 5η θέση του τελικού, ενώ η πρόκριση θεωρείται αυτονόητη. Καλή επιτυχία στη Κύπρο και στη Έλενα Τσαγκρινού!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα