Eurovision 2021: Έξαλλη η Αλέξια – “Αποκλείονται οι μουσικοί της Κύπρου, ντροπή”

Eurovision 2021: Έξαλλη η Αλέξια – “Αποκλείονται οι μουσικοί της Κύπρου, ντροπή”
Η γνωστή τραγουδίστρια Αλέξια Facebook / @Alexia Vasileiou

Ξέσπασε η γνωστή τραγουδίστρια Αλέξια, με αφορμή τη φετινή επιλογή για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovsion. Κατηγόρησε το ΡΙΚ ότι αποκλείει τα ταλέντα του νησιού.

Δριμεία επίθεση κατά του ΡΙΚ και της επιτροπής που επιλέγει τις κυπριακές συμμετοχές για τη Eurovsion κάθε χρόνο, εξαπέλυσε η γνωστή τραγουδίστρια Αλέξια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα, η διάσημη Κύπρια τραγουδίστρια, που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της δύο φορές στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο παρελθόν, ξέσπασε με αφορμή την φετινή επιλογή της Έλενας Τσαγκρινού με το τραγούδι “El Diablo”, αναφέροντας πως κάθε χρόνο αποκλείονται τα μουσικά ταλέντα της Κύπρου.

Αναφερόμενη στην απομόνωση των Κύπριων μουσικών, η Αλέξια είπε στο βίντεο που ανήρτησε:

“Ντροπή στους ιθύνοντες στο ΡΙΚ, που αποκλείει και που στερεί από τα πάμπολλα ταλέντα της Κύπρου μας, την ευκαιρία να εκφράσουν και να μοιραστούν μαζί με ολόκληρο τον κόσμο, την μουσική και τα ταλέντα τους, εκπροσωπώντας την χώρα τους, την πατρίδα τους αξιοπρεπώς, επάξια, σε αυτή την Παγκόσμια πλατφόρμα της Eurovision Song Contest κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει τον τελειότερο πρεσβευτή μας στο Εξωτερικό. Δεν επιτρέπεται και δεν το δέχομαι, το κρατικό μας κανάλι όχι μόνο να μην έχει το επίπεδο που έχουν θέσει οι προγενέστεροι ποιοτικότατοι άνθρωποι του ΡΙΚ, που θυμούμαι και που αγαπώ, ούτε και να επιλέγει κεκλεισμένων των θυρών ποιος θα μας εκπροσωπήσει και να αποκλείει με εγκληματικό τρόπο τα παιδιά μας”.

Και συνέχισε:

“Ποιος σας είπε κυρίες και κύριοι που αυτοχριστήκατε επιτροπή, ως άλλη επιτροπή “Πολιτισμού”, ότι με βρίσκετε σύμφωνη να με αντιπροσωπεύει ένα τέτοιο δείγμα, το οποίο με θλίβει, με προσβάλλει ως καλλιτέχνιδα και ως πολίτη αυτού του τόπου. Που είναι η επιτροπή Πολιτισμού; Πού είναι ο πολιτισμό; Κάθε χρόνο, χρόνια τώρα, παρατηρώ αδιαμαρτύρητα να αποκλείονται οι Μουσικοί της Κύπρου, ο Πολιτισμός εν γένει και η Ταυτότητα μας. Ποιοι είμαστε; Και πώς να εκφράσουμε αυτό που είμαστε, αλλά και πού να εκφράσουμε αυτό που είμαστε; Φτάνει! Ως εδώ. Απαιτώ να δοθεί η ευκαιρία στις ταλαντούχες/ους μας μουσικούς αμέσως και για πάντα. Είμαι και πάλι θυμωμένη. Θέλω να δω στην Eurovision, αλλά και στα ωραιότερα θέατρα της γης, αλλά και της Κύπρο, όλα τα ταλαντούχα μας παιδιά που δεν φτάνει που δεν τα ακούει κανείς, δεν τα λαμβάνει και υπόψη κανένας”.

“Ένας παραλληλισμός γι’ αυτούς που ακόμα να το καταλάβουν, αυτό είναι η δουλειά μας. Είναι σαν να κρατάτε, δηλαδή, εσείς τα κλειδιά του γραφείου μας και να μην μας τα δίνετε, αλλά να τα δίνετε σε άλλους οι οποίοι έχουν ήδη το γραφείο τους ίσως και δύο γραφεία. Αλλά όχι, επειδή έτσι αποφασίσατε εσείς, τα κλειδιά θα τα πάρουν οι άλλοι”, κατέληξε η Αλέξια.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version