Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ – Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ – Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Λιγότερο από μισή ώρα διήρκησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στις 13:00 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το πρωί της Τετάρτης οι πολιτικοί αρχηγοί, μπαίνοντας εκ νέου σε γραμμή εκκίνησης για τις επόμενες κάλπες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος σε σύσκεψη, τους οποίους και υποδέχτηκε λίγο μετά τις 11 π. μ.

Στη Σακελλαροπούλου οι πολιτικοί αρχηγοί Eurokinissi

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI


Πρώτος το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ακολούθησε ο Κυριάκος Βελόπουλος και στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με τη σειρά τους κατέφτασαν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε συγνώμη καθώς καθυστέρησε λόγω ενός τουριστικού πούλμαν. Οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν μία τυπική χειραψία πριν καταφτάσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύσκεψη διήρκησε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ κατά την αποχώρηση των πολιτικών αρχηγών δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες είπε μέσα στη σύσκεψη: “Οι διερευνητικές εντολές έδειξαν ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωράει στον σχηματισμό υπηρεσιακής. Οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης είναι έτοιμοι να παραδώσουν στους υπηρεσιακούς και να τους παράσχουν πλήρη ενημέρωση.”

Στη σύσκεψη των αρχηγών ετέθη το ζήτημα ενός ακόμη debate, ενόψει των δεύτερων εκλογών.

Eurokinissi

Eurokinissi

EUROKINISSI

Χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επέστρεψε αμέσως τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δγμοκρατίας, ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων».

Νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο είχε μεταβεί και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε την εντολή από την Πρόεδρο και χαρακτήρισε σε δηλώσεις του απρόσμενα οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προαναγγέλοντας ωστόσο ότι θα την επιστρέψει, με στόχο να διεξαχθούν δεύτερες εκλογές, ει δυνατόν και στις 25 Ιουνίου.

Αυτό που απομένει είναι να οριστεί Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα υποδεχτεί στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα