Μητσοτάκης για ΕΚΑΒ: Θα μισθώσουμε ελικόπτερα από το εξωτερικό

Μητσοτάκης για ΕΚΑΒ: Θα μισθώσουμε ελικόπτερα από το εξωτερικό
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι θα κόψει το “γόρδιο δεσμό” του ΕΚΑΒ. “Αδιανόητο το μονοπώλιο του κράτους στα ΑΕΙ”, είπε προναγγέλλοντας αναθεώρηση του 16. Νέα καρφιά κατά “Νίκης”.

“Θα κοπεί ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, , προαναγγέλοντας τη μίσθωση υπηρεσιών για αεροδιακομιδές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ για ένα πολύ καλά επεξεργασμένο σχέδιο και δήλωσε: “Θα μισθώσουμε υπηρεσίες από το εξωτερικό με έξι βάσεις ελικοπτέρων σε όλη τη χώρα”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι έτσι όταν υπάρχει μία κλήση για επείγον περιστατικό σε κάποιο χωριό, δεν θα καθυστερεί το ασθενοφόρο να πάει ή όταν γίνεται ένα ατύχημα στην εθνική οδό, θα υπάρχει άμεση επέμβαση.

Προκειμένου δε να προλάβει κατηγορίες για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ ή εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, σημείωσε ότι το κράτος θα μισθώσει αυτές τις υπηρεσίες από το εξωτερικό. Υπενθύμισε ότι το ίδιο γίνεται κάθε χρόνο για τη δασοπυρόσβεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι κάτι καινούριο και εκτίμησε ότι μέσα σε έξι μήνες θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα αεροδιακομιδής.

“Θα κόψουμε το γόρδιο δεσμό και του προσωπικού”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λογο για συνεργασία του ΕΚΑΒ και με άλλες κρατικές υπηρεσίες που έχουν τη δυνατότητα διάσωσης όπως η Πυροσβεστική με την ΕΜΑΚ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για διαλογή καρκινοπαθών, που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και κατηγορίες για κρυφό γαλάζιο σχέδιο όσον αφορά στο ΕΣΥ.

“Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί παρά να προέχει του κόστους. Για αυτό αντέδρασα στις άστοχες δηλώσεις, ενός όμως κατά τα άλλα αξιόλογου επιστήμονα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επικαλέστηκε δε ότι: “Η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο σύγχρονα και ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα σε όλους τους ασθενείς. Άπαξ και ο γιατρός κρίνει ότι πρέπει να συνταγογραφηθεί ένα φάρμακο, τα φάρμακα αυτά συνταγογραφούνται και έχουμε εγκρίνει πολλά περισσότερα. Εμείς ψηφίσαμε νομοσχέδιο για την παρηγορητική φροντίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε”.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι στόχος του είναι η αναθεώρηση του Σύνταγματος, με προτεραιότητα την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

Επισήμανε ότι η συζήτηση για αλλαγές στο Σύνταγμα θα ξεκινήσει το 2025, καθώς και ότι χρειάζονται δύο Βουλές, μία που προτείνει και μία που θα καταλήξει στην ακριβή διατύπωση των προς αναθεώρηση άρθρων, προκειμένου να διασκεδάσει τις ανησυχίες ότι με μία ισχυρή πλειοψηφία άνω των 180 βουλευτών θα προχωρήσει μονομερώς σε συνταγματική αναθεώρηση. Δήλωσε επίσης ότι θα αναζητήσει συναινέσεις, θέτοντας ως βασικό στόχο την αναθεώρηση του άρθρου 16, προκειμένου όπως είπε: “Να καταργηθεί επιτέλους αυτό το αδιανόητο μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση, που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα ότι: “Εκεί θα φανεί ποιος είναι προοδευτικός και ποιος συντάσσεται με απόψεις που έρχονται από περασμένους αιώνες”.

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ Eurokinissi

“Κομματίδια διάττοντες αστέρες καπηλεύονται την ορθόδοξη πίστη”

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε εκ νέου διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε ότι: “Ανταγωνίζονται ο κ. Ανδρουλάκης με τον κ.Τσίπρα για το ποιος θα είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν έχει πλησιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, μάλλον το ΠΑΣΟΚ έχει πλησιάσει το ΣΥΡΙΖΑ” .

Σχολίασε πάντως ότι: “Το ποιος θα καταλάβει το ρετιρέ της κεντροαριστερής πολυκατοικίας αφορά λίγους” και ζήτησε για τη ΝΔ: Μία ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κοντά σε αυτήν την οποία είχε και στις προηγούμενες εκλογές. Όχι 151, 152, 153.”

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης: “Υπάρχει η εντύπωση στους πολίτες ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει. Αυτό σίγουρα καλλιεργείται από άλλα κόμματα. Ειδικά από το ΠΑΣΟΚ ακούω να λένε ‘δεν βαριέστε η ΝΔ είναι αυτοδύναμη, ψηφίστε μας για να είμαστε αντίβαρα στο ΣΥΡΙΖΑ’. Αλλά ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Το βασικό ζητούμενο την επόμενη μέρα είναι να υπάρχει μία σταθερή κυβέρνηση, μία ασφαλής κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό είναι το μείζον όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε εκ νέου στους δεξιούς ψηφοφόρους που στις 21 Μαϊου επέλεξαν Νίκη.

“Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν κομματίδια τα οποία προέκυψαν ως διάττοντες αστέρες που μπορούν να καπηλεύονται την ορθόδοξη πίστη και να ισχυρίζονται ότι μόνο αυτά μπορούν αυθεντικά να εκφράσουν την πίστη του ελληνικού λαού”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επικαλέστηκε ότι: “Και ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πατριάρχης έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η ορθοδοξία ενώνει. Δεν μπορεί να φυλακιστεί στα στενά όρια ενός μικρού κόμματος η πίστη. Δεν μπορώ να δεχτώ από κανέναν ότι είναι πιο πιστός από κάποιον άλλον.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε επίσης: “Εν πάση περιπτώσει, εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε μία άριστη σχέση με την Εκκλησία, σεβόμενοι απόλυτα τους συνταγματικά διακριτούς μας ρόλους. Λύσαμε μακροχρόνιες εκκρεμότητες που αφορούσαν και τις θέσεις των κληρικών. Αλλά σε καμία περίπτωση ούτε διαφημίζουμε την πίστη μας, ούτε προσδοκούμε από την Εκκλησία κάποια πολιτική στήριξη”.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι: “Πολλοί συμπολίτες μας μπορεί να ψηφίζουν τέτοια κομματίδια μην έχοντας αντιληφθεί πλήρως περί τίνος πρόκειται. Διότι κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι και με το που αρχίζουμε και τους γνωρίζουμε καλύτερα, καταλαβαίνουμε ότι ήταν διαφορετικά τα πράγματα από αυτά που έλεγαν”.

Απευθύνθηκε όμως και στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης. “Κάποιοι μπορεί να ψήφισαν μικρότερα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, επειδή θεώρησαν ότι είναι εντός εισαγωγικών περισσότερο ‘πατριωτικά’ από τη ΝΔ”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας το ερώτημα εάν αισθάνονται πιο ασφαλείς σήμερα ή πριν από τέσσερα χρόνια.

“Εμείς είμαστε πατριώτες της πράξης. Είμαστε υπεύθυνοι πατριώτες. Δεν είμαστε πατριώτες του γλυκού νερού που περιφέρουμε δήθεν τον πατριωτισμό μας, μήπως πείσουμε κάποιους να μας ψηφίσουν”, σχολίασε.

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη. Υποστήριξε ότι: “Η μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία και από το τουρκικό προξενείο και σε αυτές τις εκλογές υπήρχαν εντονότατες παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, με μηνύματα ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ψηφίζει αυτούς τους συγκεκριμένους δύο υποψηφίους που άνηκαν και ανήκουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα δήλωσε ότι: “Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις προηγούμενες εκλογές υπηρεσιακά. Είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το τουρκικό προξενείο έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Και το μήνυμα ήταν σαφές: Αυτούς τους δύο μην τους ξαναβάλεις στο ψηφοδέλτιο, υπάρχουν και άλλοι εκπρόσωποι της μειονότητας”.

Σχολίασε επίσης: “Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι δύο βουλευτές δεν έχουν πει μία κουβέντα; Μπορούν να κάνουν μία δήλωση και να μπουν ότι εμείς εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική και όχι την τουρκική μειονότητα. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν”.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στη δήλωση του κ.Τσίπρα για ΚΥΠατζίδικες πρακτικές, επικαλούμενος ότι για κάποιο λόγο η ΕΥΠ δραστηριοποιείται στη Ροδόπη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα