Μητσοτάκης στη Δανάη Μπάρκα: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ “νέο ΕΣΥ”

Διαβάζεται σε 5'
Μητσοτάκης στη Δανάη Μπάρκα: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ “νέο ΕΣΥ”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι τα καλά του ΕΣΥ πολλές φορές χάνονται μέσα στον ορυμαγδό των τραγικών περιστατικών. “Δεν ξέρω πως βγήκε το ‘Κούλης’. Το TikTok ΄έδειξε τον πραγματικό μου εαυτό”, ανέφερε επίσης

“Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ ‘νέο ΕΣΥ΄, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Mega και στη Δανάη Μπάρκα, στον απόηχο των τραγικών θανάτων δύο γυναικών τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι τα καλά του ΕΣΥ πολλές φορές χάνονται μέσα στον ορυμαγδό των τραγικών περιστατικών. Αναφέρθηκε στην πρωινή του επίσκεψη στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», όπου υλοποιείται το νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι.

“Αντίπαλος μας στις δεύτερες εκλογές είναι η ξαπλώστρα, η παραλία, ο εφησυχασμός“, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά υπογραμμίζοντας ότι για αυτό ευθύνεται η απλή αναλογική που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν ξανά στην κάλπη.

“Πρέπει να ξαναψηφίσουμε και χρειαζόμαστε την επόμενη μέρα μία σταθερή κυβέρνηση και δυστυχώς έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί μεταξύ των κομμάτων δεν υπάρχει δυνατότητα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας”, δήλωσε και πρόσθεσε:

“Αυτό που είπα ότι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, νομοτελειακά θα οδηγηθούμε σε τρίτες εκλογές, είναι απλά το λογικό συμπέρασμα όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είναι συνομιλητές μας έρχονται και μας λένε ότι εμείς δεν θα κυβερνήσουμε μαζί σας και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ εν προκειμένω”.

Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μία τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα με το επιχείρημα ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε προεδρικό σύστημα και δεν περνούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Επικαλέστηκε εξάλλου ότι θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη debate με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μάλιστα ότι: “Το TikTok έδειξε ποιος είμαι πραγματικά. Έτσι είμαι. Συναντώ πολίτες από κοντά και μου λένε είσαι διαφορετικός από κοντά από ό,τι στην τηλεόραση”.

Εκτίμησε άλλωστε ότι: “Το TikTok μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το πως είμαστε πραγματικά. Αφορά πρωτίστως στη νεολαία. Μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε και εμείς λίγο καλύτερα τη γλώσσα της νεολαίας και ποια είναι τα θέματα που την απασχολούν”. Υποστήριξε πάντως ότι οι νέοι επέλεξαν στις εκλογές τη ΝΔ “όχι μόνο για το TikTok, αλλά γιατί μιλήσαμε για τα πραγματικά τους προβλήματα”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης: “Το TikTok μου επιτρέπει να αυτοσαρκάζομαι, να κάνω πλάκες, να παίρνω με αυτό τον τρόπο ένα κομμάτι της έντασης της δουλειάς. Γιατί κάνουμε μία δύσκολη δουλειά, αλλά πρέπει που και που να μας δίνεται η δυνατότητα να χαλαρώνουμε”.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ στην κ. Μπάρκα επικεντρώθηκε σε προσωπικές ιστορίες και στη σχέση του με τα παιδιά του. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν καλός μαθητής, αλλά όχι ο τυπικός “σπασίκλας”, καθώς έκανε και τα σπορ του και ήταν πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας. Διηγήθηκε μάλιστα μία ιστορία από την εποχή που ήταν μαθητής και ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Ανέφερε ειδικότερα ότι έκανε διακοπές στη Μύκονο, παραδεχόμενος ότι μάλλον είχε πιει παραπάνω, όταν τον πλησίασε μία γυναίκα και του ζήτησε να υπογράψει κατά της κατασκευής νέου λιμανιού. Υπέγραψε και μερικές ημέρες μετά τον ρώτησε ο πατέρας του τι έκανε, ενώ τελικά το νέο λιμάνι κατασκευάστηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι με τη σύζυγο του Μαρέβα έχουν εξηγήσει στα παιδιά τους ότι δεν πρέπει να “πατάνε” πάνω στο προνόμιο τους και ότι το αξίωμα του πρωθυπουργού που έχει ο ίδιος δεν τους επιτρέπει να φέρονται αλαζονικά στον κόσμο. “Δεν θα επέτρεπα ποτέ στα παιδιά μου να πουν, ξέρεις ποιος είμαι εγώ είμαι το παιδί του πρωθυπουργού”, τόνισε.

Στο ερώτημα εάν έχει παρατσούκλι, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Παρατσούκλι δεν έχω, εκτός από το ‘Κούλης’ που δεν ξέρω πως βγήκε και χρησιμοποιήθηκε υποτιμητικά από την αντιπολίτευση”. Εκτίμησε πάντως ότι η κάλπη της 21ης Μαϊου έδωσε απάντηση σε αυτή την τοξικότητα και έστειλε όπως είπε ένα εκκωφαντικό μήνυμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε επίσης ότι δεν είχε πάντα το όνειρο να γίνει πολιτικός και δεν είχε την προσδοκία να γίνει πρωθυπουργός. “Δεν κρύβω ότι μετα την πρωθυπουργία του πατέρα μου η πολιτική μου άφησε μία πίκρα”, ανέφερε. Παραδέχθηκε πως λόγω του επωνύμου του είχε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα όταν μπήκε στην πολιτική, σημείωσε όμως ότι κληρονόμησε και τους εχθρούς του πατέρα του.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι καθώς στον ελεύθερο χρόνο του συχνά κάνει ποδηλασία η σύζυγος του πρόσφατα του τηλεφώνησε και του είπε ότι ο πρωθυπουργός του Βελγίου έπεσε από το ποδήλατο και χτύπησε στο κεφάλι.

Μάλιστα ο σεφ της τηλεοπτικής εκπομπής του έφτιαξε ντολμαδάκια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα