Πάολα Ρεβενιώτη στο NEWS 24/7: “Το ΜέΡΑ25 με έβαλε υποψήφια εκεί που κανένα άλλο κόμμα δεν θα το τολμούσε”

Πάολα Ρεβενιώτη στο NEWS 24/7: “Το ΜέΡΑ25 με έβαλε υποψήφια εκεί που κανένα άλλο κόμμα δεν θα το τολμούσε”
Η Πάολα Ρεβενιώτη INTIME NEWS

Η Πάολα Ρεβενιώτη μιλά στο NEWS 24/7 για την "επανάσταση" που θα μπορούσε να φέρει η είσοδός της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι αγώνες του ΜέΡΑ25 για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και η εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Πάολα Ρεβενιώτη είναι εκδότρια, φωτογράφος, κινηματογραφίστρια, ενώ υπήρξε για πολλές δεκαετίες σεξεργάτρια. Η ίδια, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 αποτελεί κεντρική φυσιογνωμία του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, έχοντας δώσει πολλούς αγώνες για ορατότητα και αποδοχή.

Ξεκίνησε να εκδίδει το ιστορικό “ΚΡΑΞΙΜΟ”, το “περιοδικό επαναστατικής ομοφυλόφιλης έκφρασης” το 1981. Τη δεκαετία του 1990 οργάνωσε στην Αθήνα μερικές από τις πρώτες εκδηλώσεις Pride, γεγονός πρωτόγνωρο για την κοινωνία της εποχής εκείνης.

Την τελευταία δεκαετία η Πάολα Ρεβενιώτη είναι δραστήρια στον τομέα των ντοκιμαντέρ και ασχολείται κυρίως με ζητήματα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά, ενώ κεντρικό ρόλο στις δημιουργίες της έχει το περιθώριο της κοινωνίας. Δουλεύει μαζί με την ομάδα “Paola Team Documentaries”, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο ΡΑΔΙΟΜέΡΑ.

Η Πάολα Ρεβενιώτη αποφάσισε να ενταχθεί στην ομάδα του ΜέΡΑ25 το 2019, με την ίδια να είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, στην Α΄Αθηνών.

Λίγο πριν τη δική της μάχη στις 21 Μαΐου, μιλά στο NEWS 24/7 για την “επανάσταση” που θα έφερνε η παρουσία της στη Βουλή, αλλά και για τους λόγους που πιστεύει ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό πραγματικό προοδευτικό κόμμα στην Ελλάδα.

“Γιατί εμπιστεύτηκα το ΜέΡΑ25 και τον Βαρουφάκη”

Είπα το “ναι” στο ΜέΡΑ25, αφού γνώρισα τα άτομα που το απαρτίζουν και φυσικά λόγω του Γιάνη Βαρουφάκη. Όταν βλέπεις πως έχεις να κάνεις με ανθρώπους χορτασμένους από τη ζωή, με φιλοδοξίες και όνειρα, με ανθρώπους που δεν κυνηγούν το χρήμα και τη δόξα, δεν μπορείς να αρνηθείς.

Η αρχή έγινε το 2019, όταν με προσέγγισαν. Τότε κάναμε την προσπάθειά μας, δεν κατάφερα να μπω στη Βουλή, όμως τώρα είμαστε ακόμα πιο ενωμένοι και δυνατοί.

Πάολα Ρεβενιώτη - Γιάνης Βαρουφάκης Menelaos Myrillas / SOOC

Βρήκα στο ΜέΡΑ25 άτομα με σεβασμό στη διαφορετικότητα, με ευγένεια και πραγματικές Αριστερές πεποιθήσεις, ό,τι δηλαδή δεν πρόκειται να βρεις στα άλλα κόμματα, που προσπαθούν -με μεγάλη αποτυχία- να δείξουν πόσο προοδευτικά και συμπεριληπτικά είναι, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για κόμματα που βλέπουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σαν θύματα και σαν πελατάκια.

“ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξεπλένουν την ομοφοβία των κομμάτων τους”

Προσπάθησαν πολλές φορές στο παρελθόν να με προσεγγίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ευτυχώς δεν πείστηκα, γιατί όπως φάνηκε, δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την πρόοδο της κοινωνίας.

Όσα θεσμοθέτησε ο Τσίπρας, τα θεσμοθέτησε για πλούσιους ΛΟΑΤΚΙ+. Την ταυτότητα φύλου, για παράδειγμα. Πώς θα βρω εγώ 3.000 ευρώ για να αλλάξω τα χαρτιά μου; Πέρασε και το Σύμφωνο Συμβίωσης. Ε και; Δεν έκανε χάρη σε κανέναν. Αυτά ήταν αναγκασμένος να τα κάνει. Ήταν στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ήταν υποχρεωμένος από την ΕΕ. Είναι πολύ λίγα όσα έκανε και αυτονόητα. Δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, κόμμα είναι. Θα τον ευχαριστήσουμε κιόλας για τα αυτονόητα;

Όταν με ρωτούν γιατί να ψηφίσει κάποιος Πάολα Ρεβενιώτη, η απάντησή μου είναι πολύ απλή και αυτό που θα πω δεν το λέω με έπαρση. Με την παρουσία μου στη Βουλή, θα γ@μήσω το κατεστημένο. Μόνο και μόνο με την παρουσία μου εκεί, θα φάνε μια μεγάλη “μπουνιά” για τον ψευτοκαθωσπρεπισμό και την υποκρισία τους.

Γιατί όλοι αυτοί εκεί μέσα είναι απλά υποκριτές. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και η ΝΔ, με τον Γιατρομανωλάκη, που “ξεπλένει” την ομοφοβία του κόμματός του. Ξέρεις, δεν φτάνει να βάλεις έναν γκέι κάπου, πρέπει να νοιάζεται και για την κοινότητα. Όταν θεσμοθετείς μόνο για πλούσιους γκέι, είσαι χειρότερος και από τους ρατσιστές και τους ομοφοβικούς.

Στη ζωή μου έχω δει πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν κακία μέσα τους και προς τα έξω έχουν το προκάλυμμα του προοδευτικού και του δήθεν “ανοιχτού”. Τέτοιους ανθρώπους θα βρεις και στην πολιτική και στον προοδευτικό χώρο και στις οργανώσεις που προσποιούνται ότι νοιάζονται για τα άτομα που έχουν ανάγκη και βρίσκονται στο περιθώριο.

“Η νομιμοποίηση της κάνναβης θα βάλει τέλος στο ναρκεμπόριο”

Εγώ είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους και είναι και στο πρόγραμμα του κόμματος.

Όποιος πιστεύει ότι αν νομιμοποιηθεί η κάνναβη, θα κυκλοφορούμε όλοι με ένα τσιγάρο στο στόμα, θα πρέπει να σκεφτεί αρχικά ότι όταν κάνεις κάτι νόμιμο, αυτόματα χάνει και τη γοητεία του.

Όσοι θέλουν να πιούν μπάφο, θα τον βρουν και θα πιούν, οπότε αν το νομιμοποιήσεις, θα τελειώσεις τα κυκλώματα, το ναρκεμπόριο, τη σαβούρα που πίνουμε, ενώ την ίδια στιγμή θα έχει και έσοδα το κράτος από τους φόρους.

Όμως, δεν συμφέρει. Αφού λειτουργεί το παρακράτος και όλα γίνονται με την ευλογία των Αρχών. Είναι όλοι μαζί και δεν τους συμφέρει να νομιμοποιηθεί η κάνναβη, γιατί θα χάσουν πολύ χρήμα, παράνομο και μαύρο χρήμα.

“Οι τρανς δοξαστήκαμε, αλλά πλέον ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη υποκρισία”

Πριν από 30-40 χρόνια, οι τρανς, παρά την περιθωριοποίηση που βίωναν, δοξάστηκαν από τους άνδρες. Όμως, δυστυχώς, αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει. Ο εξευγενισμός μιας πόλης και μιας κοινωνίας, έχει αλλάξει τη σεξουαλικότητα, έχει αλλάξει τι είναι αποδεκτό και τι όχι.

Πλέον, οι άνθρωποι, σε αυτή την υποκριτική κοινωνία που ζούμε, το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να κρίνουν. Έχουμε χάσει την κ@ύλα μας, έχουμε γίνει απρόσωποι, πίσω από ένα PC, έχουμε ξεχάσει να ζούμε, να ερωτευόμαστε. Και άσε με εμένα, έχω ζήσει τον έρωτα. Κρίμα είναι για τα νέα παιδιά που δεν έχουν ζήσει την πραγματική ελευθερία, το φλερτ και τον έρωτα.

Εδώ και πολλά χρόνια έχουν τελειώσει για μένα οι έρωτες, τους βαρέθηκα και αυτούς. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για μένα είναι ο γιος μου. Είμαι περήφανη για αυτόν και για τον τρόπο που τον μεγάλωσα. Δεν τον διάλεξα εγώ, αυτός με διάλεξε. Ήξερε τα πάντα για μένα, με αγάπησε, τον αγάπησα και έγινε το παιδί μου. Θα γίνω και γιαγιά σύντομα και πετάω από χαρά.

“Το ΜέΡΑ25 είναι η μοναδική φωνή λογικής σήμερα”

Ο δρόμος για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας θα είναι “ανοιχτός” μόνο μέσα από ένα “ανοιχτό” κόμμα. Όσοι κορόιδεψαν τον κόσμο, δεν σώζονται από κανένα pinkwashing, δεν σώζονται με υποσχέσεις για θέματα σεξουαλικότητας και ταυτότητας φύλου.

Το ΜέΡΑ25 με έβαλε υποψήφια στην Α’ Αθηνών, εκεί που κανένα άλλο κόμμα δεν θα το τολμούσε. Στο κόμμα αυτό συνάντησα αμέριστη αποδοχή. Δεν προσπάθησαν να με βάλουν σε καλούπια, να μου πουν τι θα πρέπει να πω ή τι θα πρέπει να δείξω για να κερδίσω ψήφους.

Βρίσκομαι από το 2019 στο ΜέΡΑ25 και πλέον έχω πειστεί ότι αυτή είναι η μοναδική λύση για κάτι καλύτερο για τη χώρα. Κάτι ανανεωτικό, κάτι ζωντανό, μια φωνή λογικής, μέσα στο παράλογο που ζούμε καθημερινά.

*Η Πάολα Ρεβενιώτη είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές στην Α΄Αθηνών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα