Έκτακτη επιχορήγηση στο δήμο Άργους για τους πλημμυροπαθείς

Έκτακτη επιχορήγηση στο δήμο Άργους για τους πλημμυροπαθείς

Χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί στο δήμο Άργους για τους πλημμυροπαθείς. Ζημιές σε περισσότερα από 200 σπίτια από την κακοκαιρία

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ στο δήμο Άργους, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πλημμυροπαθείς, ανακοινώθηκε την Δευτέρα (02/12) από το κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο επισκέφτηκε την πόλη μετά την κακοκαιρία, που έπληξε την περιοχή, με θύμα μία 55χρονη.

Το κλιμάκιο, υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, γνωστοποίησε ότι θα δοθούν κονδύλια στο δήμο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση των υποδομών και για αντιπλημμυρικά έργα. Άμεσα θα υπάρξει παρέμβαση από την περιφέρεια Πελοποννήσου για αποκατάσταση των ζημιών στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο ενώ έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές.

Να σημειωθεί ότι έχουν καταστραφεί τρία βασικά γεφύρια, δύο στα ορεινά της επαρχίας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση στα χωριά Καπαρέλι και Γυμνό, τα οποία εξυπηρετούνται από δευτερεύοντες δρόμους ενώ το τρίτο γεφύρι είναι πίσω από το κάστρο της πόλης.

Ζημιές έχουν υποστεί, επίσης, περισσότερα από 200 σπίτια ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε από το κυβερνητικό κλιμάκιο να δοθεί επιπλέον επίδομα θέρμανσης στους πλημμυροπαθείς.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άργος- Μια νεκρή από τις πλημμύρες

SHARE:

24Media Network