Αγωνία για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Αγωνία για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται – Σε εξέλιξη οι έρευνες
Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής. Το τελευταίο στίγμα δόθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων. Επανεκκίνησαν οι έρευνες το πρωί της Δευτέρας για τον εντοπισμό του.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το μεσημέρι της Κυριακής (31/01) και αγνοείται μέχρι τώρα.

Οι έρευνες έγιναν από τρία διαφορετικά σημεία, με βάση το τελευταίο στίγμα που δόθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων χθες στις 12:28 το μεσημέρι, στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων.

Ομάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού σάρωσαν από χθες το μεσημέρι την περιοχή αξιοποιώντας την κάθε πληροφορία από τους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.

Οι έρευνες σταμάτησαν μόλις άρχισε να πέφτει το σκοτάδι, δεδομένων των κακών καιρικών συνθηκών.

Οι τελευταίες μαρτυρίες λένε ότι είδαν μεγάλες λευκές επιφάνειες ανάμεσα στα χωριά Καριές και Καβαλάρι, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προέρχονται από το εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Σήμερα, Δευτέρα, (01/02) στις 07:00 το πρωί επανεκκίνησαν οι έρευνες των πεζοπόρων τμημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων. Στην επιχείρηση μετέχει ένα Super Puma που σηκώθηκε από την Ελευσίνα και πέταξε στο σημείο, ενώ στην διαδικασία χρησιμοποιούνται 8 drones της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ο Στρατός.

Στο σημείο έφτασαν περίπου 30 Ιρακινοί πιλότοι, συνάδελφοι του αγνοούμενου χειριστή από την ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη και απευθύνεται κυρίως σε χειριστές από τη Μέση Ανατολή. Μετά από συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, συμμετέχουν στις έρευνες στην περιοχή.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές με τζιπ 4×4 ερευνούν μέσα στο δάσος και σε δύσβατες πλαγιές στο Μιτσικέλι. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της χαμηλής νέφωσης δεν είναι δυνατή η βοήθεια εναέριων μέσων.

Το χρονικό

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:20 τοπική ώρα από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και έκτοτε χάθηκε το στίγμα του και δεν έχει επικοινωνήσει.

Συγκεκριμένα στις 13:20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο. Το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς στις έρευνες μετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.

Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα γιατί ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για δρομολόγιο στις 16:30.

Πρόκειται για αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Egnatia Aviation, ενώ η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους πιθανόν είναι ιρακινής καταγωγής και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την τύχη του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version