Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και πώς θα το πάρουν

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και πώς θα το πάρουν
Χειμωνιάτικο τοπίο Eurokinissi

Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να ξοδέψουν για πετρέλαιο το διπλάσιο ποσό από αυτό που τους επιχορηγείται.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, αναφορικά με το τι ισχύει για το επίδομα θέρμανσης και το αν υπάρχει κίνηση στην αγορά.

Εξήγησε πως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης “παραμένει σταθερή, με μέσο όρο 85 λεπτά, όμως θα το βρουν και 75 λεπτά, μπορεί και 70. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι σωστή η ποιότητα και ποσότητα. Αυτό πρέπει να το θυμάται ο καταναλωτής”.

Όσο για το επίδομα θέρμανσης, “σε λίγες μέρες ανοίγει πλέον η πλατφόρμα” των αιτήσεων. “Θα συνεργαστεί το Υπουργείο Οικονομικών με την ΕΜΥ, έτσι λοιπόν οι περιοχές που κάνει πολύ κρύο θα πάρουν περισσότερα χρήματα. Αυτό είναι δίκαιο” επισημαίνει η κ. Ζάγκα.

Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 ευρώ ανάλογα με τις ανάγκες που κρίνεται ότι έχει το εκάστοτε νοικοκυριό.

Ωστόσο, “για να πάρει κάποιος, για παράδειγμα, το επίδομα των 80 ευρώ, θα πρέπει να βάλει πετρέλαιο αξίας 160 ευρώ”, δηλαδή το διπλάσιο από ότι του επιχορηγείται, “αλλιώς δεν δικαιούται. Και τα χρήματα που θα πάρει πρέπει να τα ξοδέψει, αλλιώς τα επιστρέφει” προσέθεσε η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής.

“Το πετρέλαιο είναι κοινωνικό αγαθό και το κάναμε είδος πολυτελείας” καταλήγει.

Επιδοτείται επιπλέον το φυσικό αέριο και το υγραέριο για πρώτη φορά φέτος.

 


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα