Αρκουμανέας: H μετάλλαξη Δέλτα ίσως φέρει νέα τοπικά lockdown

Αρκουμανέας: H μετάλλαξη Δέλτα ίσως φέρει νέα τοπικά lockdown
shutterstock

Καμπανάκι από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για τη μετάλλαξη Δέλτα. Δεν απέκλεισε lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Νέα τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας σε περίπτωση που χρειαστεί, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο τρόπος για να μην χρειαστεί είναι το εμβόλιο ωστε να μην επιστρέψουμε σε lockdown και τέταρτα κύματα. “Είναι στο χέρι μας, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους” τόνισε χαρακτηριστικά.

“Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας είναι τα καλύτερα που είχαμε εδώ και μήνες και μας οδήγησαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, υπάρχει όμως μια ανησυχία και προετοιμαζόμαστε για τη μετάλλαξη που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει” πρόσθεσε.

Όπως είπε ο ίδιος “αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δείχνουν ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού  σε ολόκληρη την Ευρώπη, και προφανέστατα και πιθανότατα και στη χώρα μας” και κάλεσε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί υπογραμμίζοντας οτι “οι μη εμβολιασμένοι και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη πολύ πιθανόν, για να μην πω σίγουρα, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα”.

“Όπως είχαμε ξαναπεί πολύ πιθανόν να δούμε τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, αυτό ισχύει και τώρα” σχολίασε ο κ. Αρκουμανέας και συμπλήρωσε οτι “στην επικοινωνία που είχαμε χθες με την Πολιτική Προστασία και τους τοπικούς άρχοντες της Κρήτης τονίσαμε ότι πρέπει να γίνει επιπλέον προσπάθεια επικοινωνίας για να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων” του νησιού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε οτι “αυτή τη στιγμή η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση, και υπάρχει μια σχετική ανησυχία επειδή η συγκεκριμένη μετάλλαξη Δέλτα είναι 50 με 60% πιο μεταδοτική, από την Άλφα που είναι η γνωστή που ξέραμε, η βρετανική, που έχει κυριαρχήσει και στη χώρα μας, η οποία με τη σειρά της είναι 50% πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα