Εμβόλιο κορονοϊού: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 40-44 ετών

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 40-44 ετών
Εμβόλιο κορονοϊού Eurokinissi

Από την Παρασκευή 21 Μαΐου, οι 40-44 ετών θα μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε εμβόλιο, ενώ αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 20-29 μέσα στον Ιούνιο. Τι θα γίνει με τις άλλες ηλικίες.

Ανοίγει την Παρασκευή (21/5), η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε σχετικά με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες:

“Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών. Αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 20-29 μέσα στον Ιούνιο”.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε και στις διαθέσιμες μέσω του gov.gr βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού Covid 19, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τη βεβαίωση που μπορεί ο πολίτης να παίρνει ψηφιακά κατόπιν του διαγνωστικού τεστ που διενεργεί σε εργαστήριο είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου.

“Μόλις γίνει το τεστ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο μητρώο ασθενών της ΗΔΙΚΑ και κατόπιν δίνεται η βεβαίωση που είναι επίσημη”, δήλωσε. Παράλληλα, για τους πολίτες που κάνουν οι ίδιοι self test είπε: “Με προσωπική τους ευθύνη μπορούν να μπούνε στο selftest.gov.gr και να δηλώσουν ότι έχουν πραγματοποιήσει το τεστ είτε για τους ίδιους ως εργαζόμενοι είτε ως γονείς για τα παιδιά τους”.

Τέλος, ο κ. Αναγνωστόπουλος πρόσθεσε ότι και το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκδίδεται με κωδικούς taxisnet, ενώ επεσήμανε ότι αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν ήδη νοσήσει. Για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων για τη φετινή χρονιά και την ενημέρωση των υποψηφίων με γραπτό μήνυμα ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι πρόκειται να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα