Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική: Ο Θοδωρής Κολυδάς αναλύει πού θα “χτυπήσουν” οι καταιγίδες

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική: Ο Θοδωρής Κολυδάς αναλύει πού θα “χτυπήσουν” οι καταιγίδες
Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική (Φωτογραφία αρχείου) AP

Ήδη εκδηλώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ανατολική και Δυτική Αττική αλλά και την Αργολίδα. Δείτε σε γραφήματα πώς κινείται το κύμα κακοκαιρίας. Ανάλυση για τις επόμενες ώρες από το μετεωρολόγο του News 24/7.

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και σε ορισμένες περιοχές τις χαλαζοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αυτή την ώρα στο “μάτι” της κακοκαιρίας βρίσκεται η Αττική και θα επηρεαστούν κυρίως τα Δυτικά τα Κεντρικά και τα Νότια του Νομού. Αρκετά έντονες οι αναπτύξεις στην Ανατολική Αττική και μέσα στον Σαρωνικό. Προσοχή το επόμενο δίωρο.

Ακούστε την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του News 24/7 Θοδωρή Κολυδά:

Μετά τα μεσάνυχτα τα νησιά του Ιονίου επλήγησαν απο την κακοκαιρία με την Κεφαλονιά να μένει χωρίς ηλεκτρικό.

Ήδη η κακοκαιρία έφτασε στην Αττική όπου εκδηλώνονται μπόρες στην Ανατολική, τη Δυτική Αττική και την Αργολίδα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

 

Προς το βράδυ, το κύμα κακοκαιρίας κινείται βορειότερα και επηρεάζει τις βόρειες Σποράδες, την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και στα νότια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version