Γλυκά Νερά: Το τραπεζικό δάνειο και το οικόπεδο στην Παλλήνη

Γλυκά Νερά: Το τραπεζικό δάνειο και το οικόπεδο στην Παλλήνη
Η Καρολαιν και ο γυναικοκτόνος σε γαμήλια φωτογραφία glomex

Σε μία αγορά οικοπέδου στην Παλλήνη εμφανίζονται να είχαν προχωρήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και η Καρολάιν, πέντε μόλις ημέρες πριν τη δολοφονία. Τι είχε υποστηρίξει ως “τραγικός σύζυγος”, ο 33χρονος κατηγορούμενος.

Την εικόνα μίας οικογένειας που παρά τις αντιξοότητες ήταν αγαπημένη και δεμένη, επιχειρούσε να δώσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στους αστυνομικούς, φτάνοντας στο σημείο να καταθέτει ότι μόλις πέντε ημέρες πριν τη δολοφονία της Καρολάιν, είχαν προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου στην Παλλήνη, για να χτίσουν το δικό τους σπίτι.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στις αρχές ότι ήδη από το Σεπτέμβριο του 2020 είχαν ξεκινήσει να ψάχνουν για να αγοράσουν ένα σπίτι, τοποθέτηση η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις σημειώσεις που κρατούσε η Καρολάιν στο κινητό της, εν είδει ημερολογίου. Σε αυτές περιλαμβάνεται και μία καταχώρηση δύο μήνες νωρίτερα -και συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου 2020- στην οποία η 20χρονη ανέφερε ότι είχε ανακοινώσει στον 33χρονο πιλότο ότι θέλει να φύγει από το σπίτι και μάλιστα, είχε εντοπίσει ένα ακίνητο στο Χαλάνδρι που ταίριαζε στα κριτήρια της.

Όπως είναι γνωστό, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απέκρυψε αυτό το περιστατικό στους αστυνομικούς. Αντίθετα προτίμησε να τους πει καταθέτοντας στις 28 Μαΐου: “Περίπου το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για να αγοράσουμε σπίτι. Κοιτούσαμε περιοχές στα Μεσόγεια Αττικής. Στην αρχή είδαμε κάποια σπίτια ήδη χτισμένα , όμως επειδή δεν μας άρεσε κάποιο, σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να φτιάξουμε το δικό μας, όπως το θέλαμε. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε διάφορα οικόπεδα μέσα από το internet. Επειδή με τη γυναίκα μου περπατούσαμε πολύ συχνά, μαζί με την μπέμπα στο καρότσι, βλέπαμε διάφορες περιοχές κοντά στα Γλυκά Νερά. Όμως, μετά από ένα οικόπεδο στην περιοχή Διώνη που μας έδειξε ο μεσίτης (κατονομάζεται) που έχει την εταιρεία του στην πλατεία Παλλήνης, μας έκανε να καταλάβουμε ότι η περιοχή αυτή θα ήταν εκείνη που θέλαμε όντως να αγοράσουμε σπίτι. Έτσι και κάναμε. Αρχίσαμε να ψάχνουμε συγκεκριμένα για την περιοχή αυτή. Είδαμε αρκετά οικόπεδα, τα οποία μας έδειχναν μεσίτες. Εμείς δεν είχαμε δικό μας μεσίτη, απλά όταν ερχόμασταν σε επαφή για να δούμε ένα οικόπεδο, του λέγαμε τι ψάχνουμε κι αν έβρισκε κάτι θα μας ειδοποιούσε. Παράλληλα με αυτό μιλούσαμε και με κάποιους κατασκευαστές και τελικά φτάσαμε στο σημείο όπου καταλήξαμε να κάνουμε την κατασκευή στην εταιρεία (κατονομάζεται)”.

Παρ’ όλα αυτά, ο 33χρονος πιλότος υποστήριξε στις αρχές ότι όχι μόνο αναζητούσαν σπίτι, αλλά τελικά κατέληξαν λίγο μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, να υπογράφεται το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας. Θα πει χαρακτηριστικά την ίδια κατάθεση:

“Η τιμή που κλείσαμε τις 55.000 ευρώ. Αρχικά με ένα προσύμφωνο που είχαμε κάνει, είχαμε δώσει 3000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τα έδωσα την ημέρα που κάναμε τα συμβόλαια στο συμβολαιογράφο. Θυμάμαι ήταν Πέμπτη μετά την Μεγάλη Εβδομάδα δηλαδή 6 Μαΐου 2021. Την ίδια ημέρα το πρωί είχα πάει στην τράπεζα και είχα πάρει τα χρήματα της επιταγής στο όνομα μου και την επιταγή την έδωσα στον συμβολαιογράφο για να κάνει την διαδικασία που χρειάζεται για να εξοφλήσουμε τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Αφού έγιναν τα συμβόλαια, ουσιαστικά ήμασταν πλέον ιδιοκτήτες του οικοπέδου. Όπως σας είπα και πιο πάνω, είχαμε αναθέσει την κατασκευή του σπιτιού στην κατασκευαστική εταιρεία (…)Και μάλιστα κάναμε και ένα συμβόλαιο και δώσαμε ως προκαταβολή το ποσό των 15.000 ευρώ. Συνολικά ήταν να δώσουμε περίπου 190.000 ευρώ στην κατασκευαστική. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβανόταν διάφοροι φόροι, άδεια Οικοδόμησης και πληρωμές όλων των φορέων που χρειαζόταν. Θέλω να σας πω ότι τα ποσά αυτά που λέμε δηλαδή 190.000 ευρώ για την κατασκευή και 55.000 ευρώ για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα, αλλά πήραμε δάνειο. Συγκεκριμένα, υπήρξε προέγκριση του δανείου όπου περιμένουμε να εγκριθεί τελικώς το ποσό των 160.000 ευρώ”. Σε άλλο σημείο, εξηγεί δε ότι το ποσό για την αγοραπωλησία θα προερχόταν από δικά του χρήματα, σε συνδυασμό με τη βοήθεια των γονέων του και των γονέων της Καρολάιν, μαζί με το δάνειο που είχε προεγκριθεί.

“Ήμασταν ευτυχισμένοι”

Στο ίδιο πλαίσιο της οικογένειας – υπόδειγμα, ο κατηγορούμενος είχε πει για τη σύζυγό του:

“Η Καρολάιν ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος. Ήταν πολύ δημιουργική, είχε χιούμορ, φαντασία και ήταν συμπαθής σε όλους τους ανθρώπους. Παρ’ότι εδώ στην Αθήνα δεν είχε δικό της μεγάλο κύκλο φίλων, ερχόταν συχνά σε επαφή με τον δικό μου κύκλο. Σας λέω λοιπόν ότι τόσο οι πολύ στενοί μου φίλοι όσο και οι άνθρωποι που έκανα λιγότερο παρέα, όσοι από αυτούς την είχανε γνωρίσει την είχα συμπαθήσει. Ήταν μια κοπέλα που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες, έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά, σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80% την οργάνωση αυτή μέσω τηλεφώνου την είχε αναλάβει και τα έκανε όλα τέλεια η Καρολάιν. Τέλος, με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι, όμως αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα