H “Σοφία” είναι η γραμματέας του Βενιζέλου, αναφέρει συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου

H “Σοφία” είναι η γραμματέας του Βενιζέλου, αναφέρει συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ/ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Πώς εξελίσσεται η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Τι ισχυρίστηκε συνεργάτης του για τη "Σοφία", που φέρεται να διάβασε μέρος των στοιχείων

Με τον κωδικό “Σοφία”, ο χρήστης του οποίου την 1η Οκτωβρίου του 2012 διάβασε μέρος της λίστας Λαγκάρντ, ασχολήθηκε η εισαγγελέας Ξένια Δημητρίου κατά τις ερωτήσεις της στη Σοφία Ρίτσου, ειδική σύμβουλο του πρώην υπουργού Παπακωνσταντίνου.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής για τη γραμματέα του επόμενου υπουργού Οικονομικών, Ευαγγ. Βενιζέλου.

Εισαγγελέας: Ο κωδικός “Σοφία” χρησιμοποιήθηκε στο στικ και διάβασε μέρος της λίστας

Μάρτυρας: Ο ανακριτής προσδιόρισε το χρόνο που ανοίχτηκε το στικάκι στην 1η Οκτωβρίου του 2012. Αρχικά να δηλώσω ότι δεν είναι ο κωδικός αυτός το όνομά μου. Ο δικός μου κωδικός είναι το επίθετό μου και κάποιοι αριθμοί. Έψαξα μόνη μου στον Τύπο και βρήκα δημοσιεύματα που λένε ποια είναι αυτή η Σοφία και έλεγαν ότι είναι η Σοφία Μπέλμπα, η γραμματέας του κ. Βενιζέλου.

Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να ενοχοποιείτε κάποιον, αν υπάρχει αδίκημα. Εσείς ξέρετε ότι έχετε άλλο κωδικό και ότι υπάρχει κάποια άλλη Σοφία εκείνο το χρονικό διάστημα στην υπηρεσία. Τί έκανε η άλλη κυρία Σοφία δεν το ξέρετε και δεν σας ενδιαφέρει.

Η μάρτυρας Σοφία Ρίτσου, ειδική σύμβουλος του υπουργού σε θέματα ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι δεν είχε ακούσει τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ ή Φαλτσιάνι ή για κάποιο cd το ’10, καθώς και ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο πολύ αργότερα.

Παραδέχτηκε πάντως, ότι εάν της είχε δοθεί η λίστα Λαγκαρντ, θα προέβαινε ενδεχομένως σε διασταύρωση στοιχείων για αυτούς που χρωστάνε.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση του πρώην υπουργού Οικονομικών αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Γ. Αγγελόπουλου ότι το cd που του δόθηκε ήταν μη επανεγγράψιμο, ενώ ο ίδιος μάρτυρας συμφώνησε με το συνήγορο Τάκη Βασιλακόπουλο στο ότι αν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε απαλείψει τους συγγενείς του και είχε μετεγγράψει την λίστα σε usb θα ήταν σοφότερο να του έχει δώσει αυτό αντί για το cd.

Συνήγορος: Η δίκη έγινε γιατί δημιουργήθηκε ένα στικ… Αν είχε φτιάξει ο Παπακωνσταντίνου το usb και είχε αφαιρέσει τα ονόματα των τριών συγγενών του, δεν θα ήταν πιο εύκολο να δώσει στο μάρτυρα το usb να το ψάξει;

Πρόεδρος: Αλλάζετε την κατηγορία. Κατά το κατηγορητήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε κάνει την παρέμβαση όταν έδωσε το usb. Αργότερα έγινε αυτό.

Συνήγορος: Αυτό λέει το βούλευμα. Αν έδωσε το cd που καθ’ υπόθεση είχε 2062 ονόματα ανέλαβε το ρίσκο να τον πιάσουν όταν θα χρησιμοποιούσε το usb.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version