“Ιανός”: Νεκροί, αγνοούμενοι και εκτεταμένες καταστροφές στην Θεσσαλία

“Ιανός”: Νεκροί, αγνοούμενοι και εκτεταμένες καταστροφές στην Θεσσαλία
Κατέρρευσε το κέντρο Υγείας στο Μουζάκι Eurokinissi

Το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα αφήνει πίσω του ανυπολόγιστες ζημιές. Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τρεις ακόμα αγνοούνται, ενώ οι υλικές καταστροφές είναι μεγάλες.

Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ιανός” στη Θεσσαλία, ενώ οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται με μεγάλες δυσκολίες, εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί υποδομές και οδικό δίκτυο.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Τα ξημερώματα του Σαββάτου εντοπίστηκε νεκρή μια ηλικιωμένη γυναίκα στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα. Το σπίτι της ήταν ανάστατο με τα έπιπλα πεσμένα από τα νερά που μπήκαν ορμητικά σε αυτό. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από την νεκροψία-νεκροτομή, καθώς η στάθμη δεν φαίνεται να ήταν τέτοια που να έχει προκαλέσει πνιγμό και εξετάζεται ως πιθανότητα να έχασε την ζωή της από παθολογικά αίτια που προκλήθηκαν από τις πολύ έντονες και επικίνδυνες στιγμές με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη.

Υπερχείλισε ο Πάμισος ποταμός, στην περιοχή Μουζάκι της Καρδίτσας, που έπληξε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, Σάβατο 19 Σεπτεμβρίου 2020. Eurokinissi

Ο δεύτερος νεκρός στην Καρδίτσα εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες πίσω από το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης. Πρόκειται για έναν 63χρονο βοσκό αλβανικής καταγωγής, για τον οποίο ο γιος του είχε δηλώσει στην Πυροσβεστική ότι ίσως να ήταν αγνοούμενος καθώς δεν ήταν σίγουρος ότι είχε καταφέρει να γυρίσει στο σπίτι του. Δυστυχώς οι φόβοι του βγήκαν αληθινοί αφού εντοπίστηκε η σορός του, που, όπως φαίνεται, είχε παρασυρθεί από χείμαρρο.

Οι αγνοούμενοι

Τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο Μουζάκι στον ποταμό Πάμισσο οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό της αγνοούμενης γυναίκας που έχει παρασυρθεί με το αυτοκίνητό της, δίχως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Μετά από έρευνες η ΕΜΑΚ εντόπισε στον ποταμό Πάμισο, το ΙΧ αυτοκίνητο της αγνοούμενης 40χρονης γυναίκας,στο Μουζάκι Καρδίτσας Eurokinissi

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, το όχημα εντοπίστηκε στις όχθες του ποταμού το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει σε εκείνη, όμως μέχρι στιγμής και παρά τις έρευνες που έχουν γίνει στην γύρω περιοχή δεν έχει καταστεί εφικτός ο εντοπισμός της ίδιας.

Στο χωριό Καστανιά Καρδίτσας ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αγνοείται μετά το πέρασμα του Ιανού. Η πρόσβαση και από τις δύο πλευρές του χωριού έχει αποκοπεί εντελώς, καθώς έχουν υποχωρήσει οι γέφυρες και δεν μπορούν να φτάσουν οι πυροσβέστες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στέγη οικίας κατέρρευσε, ενώ βρισκόταν εντός ηλικιωμένο ζευγάρι και οι συγχωριανοί δεν έχουν επικοινωνία μαζί τους.

Πληροφορία ότι ενδεχομένως συγχωριανοί τους να κατάφεραν να βγάλουν τον έναν, δεν επιβεβαιώνεται, καθώς δεν έχει φτάσει η Πυροσβεστική, και επομένως δεν είναι γνωστή η κατάστασή τους.

Στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα λίγο πιο ορεινά από τις Καστανιές η Πυροσβεστική έχει ενημερωθεί και για έναν ακόμη αγνοούμενο και συγκεκριμένα έναν βοσκό.

Εγκλωβισμένοι πολίτες

Με τη συνδρομή ανδρών της EMAK ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ηλικιωμένου άντρα στην ίδια περιοχή, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του μέσα σε μεγάλες ποσότητες νερού.

Ένα ζευγάρι και το τριών ετών παιδί τους που είχαν εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο στο Καρποχώρι Σοφάδων, κατόρθωσαν τελικά να βρουν διέξοδο. Θείος της οικογένειας αρχικά απομάκρυνε το παιδί επιτυχώς και στην συνέχεια ενώ τα νερά είχαν υποχωρήσει κατάφεραν να βγουν και οι γονείς του.

Υλικές καταστροφές και ανυπολόγιστες ζημιές

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες ενώ οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Στο Μουζάκι, το χωριό που χρυπήθηκε σφοδρά από την κακοκαιρία, η άνοδος της στάθμης του ποταμού Πάμισου, σε συνδυασμό με την ορμητικότητα των υδάτων, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα τμήμα του Κέντρου Υγείας. Ακόμα έχει καταρρεύσει ένα μεγάλο κομμάτι του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού.

Στιγμιότυπα από την περιοχή Μουζάκι στην Καρδίτσα,όπου υπερχείλισε ο Πάμισος ποταμός.Η περιοχή πλήττεται από τα ξημερώματα από τον Μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, Σάβατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 (EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Η πόλη της Καρδίτσας δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.

Πλημμύρες στην Καρδίτσα Eurokinissi

Στον οικισμό “Μαύρικα” όπως και σε άλλα χωριά του δήμου Καρδίτσας, όλη τη νύχτα βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης πολιτών. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Καρδίτσα Eurokinissi

Στην Κόρινθο έχουν γίνει 16 κλήσεις από τις περιοχές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής για απαντλήσεις υδάτων, ενώ με απόφαση της Αστυνομίας έχει κλείσει, για προληπτικούς λόγους, η εθνική οδός Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΙΑΝΟΣ" Eurokinissi

ΠΑΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΙΑΝΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

ΠΑΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΙΑΝΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Πού θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία;

Ο “Ιανός” αναμένεται να συνεχίσει την καθοδική του πορεία και μετά την Αργολίδα και την Κορινθία να “χτυπήσει” και στη Δυτική Κρήτη.

“Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από συνεχείς συσκέψεις που είχε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας .

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα