Ιερέας στο Κουκάκι: “Γιατί κοινώνησα τους πιστούς”

Ιερέας στο Κουκάκι: “Γιατί κοινώνησα τους πιστούς”
Θεία κοινωνία. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη θεία κοινωνία ο ιερέας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, εξηγεί ο ίδιος μέσω έγγραφης δήλωσης που δημοσίευσε στο facebook.

Εξηγήσεις για τη θεία κοινωνία που προσέφερε σε πιστούς δίνει μέσω επιστολής του που δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o ιερέας του Αγίου Νικολάου Κουκακίου πατηρ Γεώργιος Σχοινάς.

Όπως αναφέρει, “μολονότι είχαμε αντιληφθεί την παρουσία πολλών πιστών οι οποίοι είχαν κολλήσει τα πρόσωπά τους στις πόρτες και στα παράθυρα του ναού δεν ανοίξαμε ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούνε οι πιστοί που λαχταρούσαν να συμμετάσχουν. Ωστόσο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας υπήρξαν κάποιοι γονείς με τα παιδιά τους που χτυπούσαν την πόρτα και ζητούσαν να κοινωνήσουν.

Εκείνη τη στιγμή, ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση, αλλά και την μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας, φυσικά και κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς τους έξω από τη θύρα του Ιερού της Εκκλησίας προτρέποντας να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους το οποίο και τηρήθηκε, θεωρώντας ότι ενήργησα απολύτως νομίμως αλλά και κανονικώς, δηλαδή σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας τους νόμους του Κράτους».

Υπενθυμίζεται πω ο πατέρας Γεώργιος εθεάθη την Κυραική των Βαϊων να προσφέρει τη θεία κοινωνία από την πίσω πόρτα της εκκλησίας, προκαλώντας την αντίδραση της Αρχιεπισκοπής αλλά και του Νίκου Χαρδαλιά που ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Τελικά τόσο για Κουκάκι όσο και για ανάλογο περιστατικό στην Κέρκυρα, σχηματίστηκαν δικογραφίες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα