ΥΠΑ για Λευκορωσία: “Ουδεμία ενημέρωση για ύπαρξη απειλής στην πτήση της Ryanair”

ΥΠΑ για Λευκορωσία: “Ουδεμία ενημέρωση για ύπαρξη απειλής στην πτήση της Ryanair”
Πτήση της Ryanair AP Photo/Mindaugas Kulbis

Σε κατηγορηματική διάψευση στον δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι υπήρχε ενημέρωση για ύπαρξη απειλής στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

“Παντελώς ψευδείς, ανυπόστατες και απολύτως παραπλανητικές”, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί ενημέρωσης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ή των ελληνικών Αρχών για την ύπαρξη πάσης φύσεως απειλής στην πτήση της Ryanair.

Ειδικότερα για το συμβάν στην εν λόγω πτήσης της Ryanair, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει:

Έλαβαν χώρα όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι ασφαλείας ήτοι, επιβατών, χειραποσκευών και αποσκευών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλειας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και δεν υπήρξε καμιά ένδειξη εντοπισμού κάποιου προβλήματος.

– Όλες οι διαδικασίες ασφαλείας εξελίχθησαν φυσιολογικά και το αεροσκάφος αναχώρησε για τον προορισμό στις 10:15 πμ. Για όσο δε χρονικό διάστημα ήταν στο ελληνικό FIR δεν υπήρξε καμία αναφορά σε θέμα απειλής από το πλήρωμα, καθώς και από κανένα άλλο άτομο ή φορέα.

– Ουδεμία ενημέρωση – πληροφορία ή ένδειξη δεν υπήρξε προς τις Υπηρεσίες των ΥΠΑ, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και της Κρατικής Αεροπορικής Αρχής του ΔΑΑ από Φυσικό Πρόσωπο ή Υπηρεσία, για ύπαρξη απειλής στη συγκεκριμένη πτήση FR4978 ATH προς VNO στις 23-05-21.

– Η όποια σχετική πληροφόρηση περιήλθε σε όλες τις ανωτέρω υπηρεσίες, μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα