Καφούνης: Στα όρια νευρικής κρίσης ο εμπορικός κόσμος

Καφούνης: Στα όρια νευρικής κρίσης ο εμπορικός κόσμος
Κλείσιμο του λιανεμπορίου, 6 Φεβρουαρίου 2021 Eurokinissi

Το "ακορντεόν" στο λιανεμπόριο έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ το click inside επιφέρει ελάχιστη υγειονομική επιβάρυνση.

Για πισωγύρισμα στο εμπόριο, που έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο «στα όρια της νευρικής κρίσης», έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης σχολιάζοντας τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, ο κ. Καφούνης δήλωσε:

«Άλλο ένα πισωγύρισμα για το εμπόριο που εύχομαι τουλάχιστον να αποδειχτεί σωτήριο για το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Το συνεχόμενο εμπρός-πίσω όμως, έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης και δυστυχώς φαίνεται να επιτρέπουμε σε κάποιους λίγους να κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς.

Διακόπτουμε την λειτουργία του click inside που αποδεδειγμένα επιφέρει λιγότερο από 1% υγειονομική επιβάρυνση σε σχέση με το click away, χωρίς πριν να έχουμε διασφαλίσει τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης κινητικότητας στο δημόσιο χώρο από άσκοπες μετακινήσεις, βόλτες, διαδηλώσεις, μεγάλες αγορές τροφίμων και σχολεία.

Ελπίζουμε τα μέτρα αυτά να φανούν αποτελεσματικά και την ερχόμενη εβδομάδα να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επαναφορά του click inside, τουλάχιστον για τους κλάδους που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο καταστροφικό lockdown, που θα βάλει οριστικό λουκέτο στις μισές εμπορικές επιχειρήσεις.

Και βέβαια, θα καταθέσουμε αμέσως, ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τα θέματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, των ενοικίων, των χρηματοδοτικών εργαλείων και της απαιτούμενης ρύθμισης οφειλών με ταυτόχρονο κούρεμα, ώστε να αποφύγουμε καταστροφικές οικονομικές απώλειες για την χώρα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα