Κύκλωμα μαστροπείας: Τα αποκαλυπτικά μηνύματα της “εγκεφάλου” και των ανήλικων κοριτσιών

Διαβάζεται σε 3'
Θύμα κακοποίησης (φωτογραφία αρχείου)
Θύμα κακοποίησης (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Στο φως οι συνομιλίες που “έκαψαν” τα μέλη του κυκλώματος μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών.

Αποκαλυπτικά είναι τα μηνύματα που εντόπισε η Αστυνομία στις συνομιλίες της «εγκεφάλου» του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων που εξάρθρωσε, αλλά και οι συνομιλίες μεταξύ των ανήλικων θυμάτων τους.

Εξίσου αποκαλυπτικά είναι, όμως, τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν πως τα δύο τελευταία έτη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με ανάλογες υποθέσεις.

Μόνο το 2023 η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής άνοιξε περίπου 250 δικογραφίες που αφορούν σε υποθέσεις με γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, με την ίδια αυξητική τάση για φέτος και σε όλη την Επικράτεια προέκυψαν τουλάχιστον 50 υποθέσεις μαστροπείας σε βάρος ανηλίκων το 2023 εξίσου με την ίδια τάση για την φετινή χρονιά.

Αυτά είναι στοιχεία που φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος που παράλληλα με την παραβατικότητα ανηλίκων δημιουργούν μία μάστιγα άνευ προηγουμένου.

Η αποτυχία του συστήματος φαίνεται και από την ζωή της ίδιας της μαστροπού από την τελευταία υπόθεση, όπου η «εγκέφαλος» του κυκλώματος, η 25χρονη «Μαρία» απομακρύνθηκε από μικρή ηλικία από την προβληματική της οικογένεια και μεγάλωσε σε μία δομή, όμως αργότερα ανακάλυψε τον αγοραίο έρωτα και στο τέλος έγινε και η ίδια μαστροπός, καταστρέφοντας τις ζωές άλλων κοριτσιών, εξωθώντας και εκείνες στον θολό δρόμο του εύκολου χρήματος και των ναρκωτικών.

Μάλιστα, στα μηνύματα που ανέκτησαν οι Αρχές από τις συνομιλίες μεταξύ των κοριτσιών προκύπτει και ο φόβος που είχε αναπτυχθεί σε ένα από τα θύματα:

Ανήλικη: Ανησυχώ. Δεν θα βγει σε καλό αυτή η ιστορία. Η Σ..που (εγκέφαλος) φταίει για όλα. Στη αρχή το έκανε να μοιάζει εύκολο με Α..κο (πελάτης) και δες που καταντήσαμε ρε μπρο. Πες στην Βα… να μην πει τίποτα. Είχε τρελαθεί.

Επίσης ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει η «εγκέφαλος» σε συνομιλίες τους που προκύπτουν τα χρήματα που ζητούσε από τις ανήλικες για τα ραντεβού που έκλεινε:

Εγκέφαλος: Πάρε 150 εσύ, 150 Ν….ολ, πες της. Ρε φίλε και εσύ να βγάλεις 100 και να μην κάνεις τίποτα ρε μ@@@@ είναι άδικο.

Εντάξει ναι, έχετε όμως γονείς, φαί κλπ. Εγώ δεν το κάνω και το ξες. Εδώ δεν το κάνω με αυτόν που θέλω. Ναι σε σπίτι ζω αλλά δεν με ταΐζουν εδώ.

Μισά. Εσύ μ@@@@ βγάζεις 100. Εγώ δεν έχω φίλε και ούτε κάνω, αν έκανα και εγώ στα @@@μου αλλά ξες ότι δεν έχω κανέναν να μου δίνει λεφτά.

Αν είχα γονείς ΟΚ, στα @@@ μου. Ναι απλά αν είναι να μείνω με 50 έξω η Ν… και μας έχεις εσύ 100. Εγώ με αυτά τρώω, κάνω, αν δεν έχω και αυτά, δεν τρώω καν μ@@@ και το ξέρεις.

Η μεγάλη αδελφή ενός θύματος οδήγησε τις Αρχές στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Η αρχή του νήματος για να φτάσουν οι Αρχές στην εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε με την καταγγελία της μεγαλύτερης αδελφής μίας από τις επτά ανήλικες που εξώθησαν στην πορνεία, όταν τυχαία ανακάλυψε τον περασμένο Οκτώβριο στο κινητό της 16χρονης τότε αδελφής της, την ανταλλαγή μηνυμάτων με έναν άντρα, με τον οποίο συνευρέθηκε ερωτικά έναντι αμοιβής.

Δύο από τις επτά ανήλικες που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα, προέκυψε πως συμμετείχαν και στο προηγούμενο αντίστοιχο κύκλωμα της «Λορέλας» που είχε εξαρθρώσει η Προστασία Ανηλίκων, αποδεικνύοντας πως πρόκειται πως τα κυκλώματα αυτά λειτουργούν ως «Λερναία Ύδρα».

Οι δύο τελευταίοι από τους συνολικά έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα και πήραν και εκείνοι προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα