Κρήτη: 53 διασωθέντες μετανάστες, 3 νεκροί μετά από βύθιση σκάφους

Κρήτη: 53 διασωθέντες μετανάστες, 3 νεκροί μετά από βύθιση σκάφους
Μετανάστες από την Τουρκία φτάνουν στην Ελλάδα (φώτο αρχείου) AP

Σώοι και αβλαβείς περισυνελέγησαν 53 μετανάστες μετά από ναυάγιο ανατολικά της Κρήτης. Αδιευκρίνιστος, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος.

Πενήντα τρεις μετανάστες και πρόσφυγες περισυνέλεξε παραπλέον πλοίο, από θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, μετά τη βύθιση σκάφους, που μετέφερε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό ατόμων. Όπως ανακοίνωσε το λιμενικό, κατά την επιχείριση, βρέθηκαν και τρεις νεκροί.

Η μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο της διάσωσης.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ αναμένεται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι στο σκάφος στο οποίο επιβαίνει ο ίδιος και άλλα άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα