Ναυάγιο στην Πύλο: Συλλαλητήριο στα Προπύλαια το απόγευμα

Διαβάζεται σε 2'
Επιζώντες του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο
Επιζώντες του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο Menelaos Myrillas / SOOC

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο οργανώνεται για σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια, απαιτώντας δικαιοσύνη έναν χρόνο μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Έναν χρόνο μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, επιζώντες αλλά και χιλιάδες ακόμα πολίτες ανά τον κόσμο ζητούν να απαντηθούν όλα τα κρίσιμα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες για τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Σήμερα, επιτροπές αλληλεγγύης, αντιρατσιστικές οργανώσεις, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα καλούν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 19:00 και σε επτά ακόμα πόλεις ζητώντας δικαιοσύνη.

“Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβο που επέβαιναν βούλιαξε μετά από ανατροπή την οποία προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από το σκάφος 920 του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. Είμαστε στο πλευρό τους για δικαιοσύνη! Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την FRONTEX ήταν οι ενορχηστρωτές αυτού του ρατσιστικού εγκλήματος στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο. Δεν θα αφήσουμε να μείνει ατιμώρητο!

Να προχωρήσει η δίκη στο Ναυτοδικείο. Καμία συγκάλυψη από την ίδια κυβέρνηση που μπάζωσε τα Τέμπη και φόρτωσε την ευθύνη στον σταθμάρχη και στην Πύλο άρπαξαν τα κινητά των προσφύγων με τα βίντεο από το ναυάγιο ενώ χάλκευσαν μαρτυρίες επιζώντων. Η αθώωση των 9 στη δίκη της Καλαμάτας είναι μόνο η αρχή!” αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Παράλληλα, στο Πακιστάν είναι προγραμματισμένη σήμερα εκδήλωση μνήμης από τις οικογένειες των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου, όπως ενημερώνει η ΚΕΕΡΦΑ, με ανάρτησή της στο Facebook.

“Στις 14 Ιούνη στην πόλη Λαλαμούσα, στο συνεδριακό κέντρο Royal Palace, G.T. Lalamousa πάνω από 300 οικογένειες των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση μνήμης αλλά και απαίτησης να μάθουμε την αλήθεια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα αυτό.

Γιατί δεν έγινε διάσωση από το Ελληνικό Λιμενικό, γιατί τράβηξαν το πλοιάριο μας με σχοινί προς την Ιταλία και έτσι αναποδογύρισε, γιατί δεν έριξαν στη θάλασσα ούτε ένα σωσίβιο; Και τώρα τι γίνεται; Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι; Οι άνθρωποι μας που είναι επιζώντες θα πάρουν χαρτιά; Μπορούμε εμείς να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα για να ζητήσουμε δικαιοσύνη και αποζημιώσεις; ανέφερε.

Πύλος: Ένας χρόνος χωρίς δικαιοσύνη – Δείτε το βίντεο του 24Media Lab

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα