Παγώνη: “Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο”

Παγώνη: “Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο”
Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη Caption / MEGA

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απέκλεισε κατηγορηματικά το άνοιγμα της αγοράς στις 7 Δεκέμβρη. Τόνισε ότι οι διασωληνωμένοι να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό για οποιαδήποτε άρση μέτρων.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη» τόνισε σε δηλώσεις της το πρωί της Δευτέρας  η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη. εξηγώντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί. Ανέφερε ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας «και σίγουρα 10 ημέρες». «Το ασφαλές θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό» είπε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ για την Covid-19 που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα.

Η κα. Παγώνη είπε επίσης ότι και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα