Παραμονές Πρωτοχρονιάς η δεύτερη εμφάνιση του “τοξοβόλου” μετά την απόδραση

Παραμονές Πρωτοχρονιάς η δεύτερη εμφάνιση του “τοξοβόλου” μετά την απόδραση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στα τέλη Δεκεμβρίου ένας αστυνομικός σταμάτησε στην Θεσσαλονίκη να βοηθήσει μία κοπέλα, της οποίας το όχημα είχε ακινητοποιηθεί. Μαζί της ήταν δύο άνδρες, ενας εκ των οποίων ήταν ο Μιχαηλίδης

Δύο βεβαιωμένες εμφανίσεις του «τοξοβόλου» του Συντάγματος έχουν οι Αρχές μετά την απόδρασή του τον περασμένο Ιούνιο από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας και μέχρι την σύλληψή του την Τετάρτη το πρωί στην Αγία Παρασκευή.

Η πρώτη βεβαιωμένη εμφάνισή του, όπως προκύπτει από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ.

Η δεύτερη επίσης βεβαιωμένη εμφάνισή του είναι πολύ πρόσφατα, στις 30 Δεκεμβρίου το βράδυ στην Θεσσαλονίκη και στον επαρχιακό δρόμο Αρναίας-Απολλωνίας όπου ένας αστυνομικός που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία, σταμάτησε με το όχημα του να βοηθήσει μία κοπέλα (πιθανόν η σύντροφος του «τοξοβόλου») που είχε κολλήσει το αυτοκίνητό της στον δρόμο. Μόλις την βοήθησε, πετάχτηκαν δύο ένοπλοι άντρες, τον ακινητοποίησαν, του πήραν το κινητό του τηλέφωνο και τον κλείδωσαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Μετά από μερικές ημέρες βρέθηκε το όχημα παρατημένο στον Μπράλο Φθιώτιδας και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου εντοπίστηκε γενετικό υλικό του «τοξοβόλου», τον οποίο μάλιστα αναγνώρισε από φωτογραφίες και ο αστυνομικός.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι οι έρευνες της Αστυνομίας κατευθύνονται τόσο στην Αττική και τα περίχωρά της όσο και στην Βόρεια Ελλάδα, αφού και τα συγγενικά πρόσωπα της 26χρονης συντρόφου του διαμένουν εκεί.

Από τις Αρχές τονίζονται τα ευρήματα στο πορτμπαγκάζ του κλεμμένου τζιπ από τον Χολαργό που ακινητοποιήθηκε με τους συλληφθέντες στην Αγία Παρασκευή, αφού υπήρχαν πολλά μπαγκάζια που συνθέτουν το σκηνικό μίας ομάδας που ήταν έτοιμη να χτυπήσει και να διαφύγει στο κρησφύγετο της.

Μάλιστα υπήρχαν και άλλα αντρικά ρούχα μεγαλύτερου μεγέθους από του «τοξοβόλου» που ενισχύσει την πεποίθηση της Αντιτρομοκρατικής ότι πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 ακόμη άντρες που συμμετείχαν σε αυτή την ομάδα και παραμένουν ασύλληπτοι.

Πάνω τους οι συλληφθέντες είχαν Καλάσνικοφ, UZI και πιστόλια, όλα με σφαίρες στη θαλάμη και ετοιμοπόλεμα που δεν πρόλαβαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν, καθώς επίσης ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας.

Στην Αστυνομία θεωρούν πως οι τρομοκράτες ετοίμαζαν ληστεία το πιθανότερο και πως από το καλοκαίρι έχουν επικεντρωθεί στο να συγκεντρώσουν χρήματα για το «επαναστατικό ταμείο» και να συγκεντρώσουν οπλισμό ώστε να ξεκινήσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Θεωρούν δηλαδή ότι τους πρόλαβαν σε στάδιο προπαρασκευαστικό ενός νέου γύρου τρομοκρατικών ενεργειών και αυτό καθιστά την σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων ως ακόμα μία μεγάλη επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής.

Πάνω στην 28χρονη βρέθηκαν και πέντε κλειδιά που αναζητά η Αστυνομία ποια διαμερίσματα ή αποθήκες ανοίγουν και που βρίσκονται αυτά, ενώ έγιναν ήδη τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες σε διαμερίσματα συγγενών των συλληφθέντων, δύο στην Αθήνα και δύο στην Θεσσαλονίκη.

Οι τελευταίες έρευνες αφορούν τις οικείες συγγενικών προσώπων της 26χρονης συλληφθείσας που ήταν σύντροφος του «τοξοβόλου» και στο παρελθόν έχουν γίνει μόνο προσαγωγές σε βάρος της ως άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο Γ.Μ γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε δραπετεύσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Μόλις μερικές ημέρες μετά την δική του απόδραση, εξαφανίστηκε και η Κ.Α. που είχε συλληφθεί στον Άγιο Δημήτριο τον Ιανουάριο του 2017 ως συνεργός τής Πόλας Ρούπα.

Την εξαφάνισή της είχε δηλώσει στα τέλη Ιουνίου ο πατέρας της και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δικαστήριο για εκείνη. Είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 34 ετών για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και για δύο ένοπλες ληστείες, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα, ενώ η ίδια είχε δηλώσει μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Λόγω παρέλευσης τότε του 18μήνου είχε αφεθεί ελεύθερη με την υποχρέωση να δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, όρο τον οποίο παραβίασε.

Φαίνεται λοιπόν, πως οι δραπέτες κατηγορούμενοι για τρομοκρατία, βρήκαν τον τρόπο να ενωθούν. Αυτό που προβληματίζει πολύ έντονα τις Αρχές όμως είναι ο βαρύς οπλισμός που είχαν μαζί τους, που δείχνει ότι σίγουρα δεν είχαν σκοπό να παραδοθούν εύκολα.

Τα όπλα όπως προέκυψε από την βαλλιστική ανάλυση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων ήταν «καθαρά», δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Από την Αστυνομία αναμένεται να δοθούν  πιθανόν την Δευτέρα στην δημοσιότητα και οι πλαστές ταυτότητες που έφεραν, μήπως προκύψουν πληροφορίες στις Αρχές για τα διαμερίσματα «γιάφκες» τα οποία ενδεχομένως ανοίγουν τα κλειδιά που είχε στην κατοχή της η 28χρονη και κατασχέθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα