Πιερρακάκης: Ραντεβού με SMS για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Πιερρακάκης: Ραντεβού με SMS για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Εμβολιασμός. AP

Ο προγραμματισμός των ραντεβού θα πραγματοποιείται σε "τρία κανάλια". Τι ανέφερε για την ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων.

Για τον τρόπο που οι πολίτες που θα προγραμματίζουν το ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όταν θα είναι διαθέσιμο, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

“Θέλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό του ραντεβού για τα εμβόλια κατά της covid-19 όσο πιο απλό γίνεται”, τόνισε ο υπουργός, ενώ έκανε λόγο για “τρία κανάλια”.

Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, τηλεφωνικό κέντρο για αυτούς που δεν έχουν εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα, αλλά και ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο- κανάλι για τον πολίτη που το χαρακτήρισε καινοτομία.

“Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο”, είπε χαρακτηριστικά.

“Να γραφτούν όσοι δεν έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση για να μπορέσουν να διευκολυνθούν. Πρέπει να γραφτούμε όλοι”, τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Τέλος, για την ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων, ο υπουργός υποστήριξε ότι ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ, του κ. Πιτσιλή και του υπουργείου Οικονομικών.

“Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία (οχήματος) χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία για να μην πληρώνεις τέλη… Εφόσον όμως κυκλοφορείς (παρότι έχεις δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα” κατέληξε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα