Σε καραντίνα η Μόρια: Με κορονοϊό 40χρονος Σομαλός

Σε καραντίνα η Μόρια: Με κορονοϊό 40χρονος Σομαλός
Το ΚΥΤ στη Μόρια σε καιρό κορονοϊού Eurokinissi

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο ΚΥΤ της Μόριας. Ο ασθενής νοσηλεύεται λόγω επιπολοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα. Εκτός λειτουργίας η νέα δομή Υγείας.

Σε καραντίνα έχει τεθεί, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου μετά από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφηκε στην δομή. Στις υγειονομικές αρχές του νησιού έχει σημάνει συναγερμός και ήδη μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής το πρόεδρο του οργανισμού Π. Αρκουμανέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Stonisi.gr, ένας 40χρονος Σομαλός που διέμενε στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας διαγνώσθηκε το βράδυ της Δευτέρας (01/09) θετικός στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για τον πρώτο κάτοικο του καταυλισμού που διαπιστώνεται ότι ασθενεί.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σομαλός ήταν αναγνωρισμένος πρόσφυγας από τις αρχές του 2020 και είχε φύγει από τη Μυτιλήνη για την Αθήνα στα μέσα Αυγούστου. Εκεί όμως διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να ζήσει και έτσι επέστρεψε στο νησί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιχνηλατούνται οι επαφές του στον καταυλισμό καθώς και το πότε επέστρεψε στη Μυτιλήνη για να φανεί αν έφερε τη νόσο από την Αθήνα στον καταυλισμό ή νόσησε στον καταυλισμό της Μόριας.

Από τις 10 το πρωί σήμερα, Τρίτη (02/09), είναι σε εξέλιξη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει.

Εκτός λειτουργίας η νέα δομή Υγείας στη Μόρια

Υπενθυμίζεται πως εκτός λειτουργίας παραμένει μερικές μέρες μετά τα εγκαίνιά της η νέα δομή Υγείας του ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο, όπως είχε γράψει το News 24/7.

Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν ανακοινώσει το κλείσιμο της δομής απομόνωσης και περίθαλψης περιστατικών COVID-19 που είχαν δημιουργήσει στη Μόρια και λειτουργούσε από τις 6 Μαΐου, μετά από πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ, που επέβαλαν οι τοπικές αρχές για πολεοδομικές διατάξεις.

Την ίδια περίοδο, η κυβέρνηση ανακοίνωνε την δημιουργία μίας νέας μονάδας Υγείας-δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης- η οποία, όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης μετά τα εγκαίνια στις 20 Αυγούστου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, “έρχεται να απαντήσει σε μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για να αποσυμφορηθεί το τοπικό νοσοκομείο από τους διαμένοντες στην δομή της Μόριας και αφετέρου να αντιμετωπίσει με έναν αποτελεσματικό τρόπο την πανδημία και τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας που δημιουργούνται. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και αντιμετωπίζει αποφασιστικά όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το ΚΥΤ της Μόριας τους επόμενους μήνες”.

Ενώ τα κρούσματα στο νησί αυξάνονται καθημερινά και μία ενδεχόμενη διασπορά του ιού εντός του camp, που ασφυκτιά, θα είχε ολέθριες συνέπειες, εύλογα τίθεται το ερώτημα γιατί δεν λειτουργεί η νεότευκτη δομή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα