Σέριφος: Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα που εμβολιάζει υγιή πληθυσμό ηλικίας 18 έως 59

Σέριφος: Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα που εμβολιάζει υγιή πληθυσμό ηλικίας 18 έως 59
Εμβολιασμός στη Σέριφο Athanasios Kontaris/facebook

Με μια στοχευμένη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον υπεύθυνο του εμβολιαστικού κέντρου του νησιού και τις κεντρικές Αρχές, η Σέριφος κατάφερε κάτι μοναδικό για τα μέχρι τώρα δεδομένα της χώρας.

Μία σειρά από στοχευμένες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς, τόσο από τον Δήμο Σερίφου όσο και απ’ τον υπεύθυνο για την επιστημονική λειτουργία του ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ, κ. Κονταρή Αθανάσιο, απέφεραν καρπούς και το εμβολιαστικό κέντρο της Σερίφου, γίνεται το πρώτο στην Ελλάδα που ξεκινάει να εμβολιάζει υγιείς μόνιμους κατοίκους ηλικίας 18-59, από την Πέμπτη 1/04.

Μέχρι σήμερα αυτό είχε συμβεί μόνο στα μικρά νησιά με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων, τα οποία εμβολιάστηκαν οριζοντίως.

Την ίδια ώρα, ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων σε ηλικία, άνω των 60 ετών κύλησε ομαλά δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Μιλάμε φυσικά για εμβολιασμούς μονίμων κατοίκων του νησιού το οποίο αριθμεί περίπου 1.400 κατοίκους.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός Αθανάσιος Κοντάρης, ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook:

“ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕΡΙΦΟΥ

Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα που εμβολιάζει υγιή πληθυσμό ηλικίας 18 έως 59 ετών!

Με εξαίρεση τα μικρά νησιά, με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων, τα οποία εμβολιάστηκαν οριζοντίως, δηλαδή όλοι οι κάτοικοι ανεξαρτήτως ηλικίας, ξεκινάμε πρώτοι να εμβολιάσουμε υγιείς κατοίκους ηλικίας 18-59, την Πέμπτη 1/04.

Μια απίθανη προσπάθεια με αναπάντεχη εξέλιξη , που φέρνει τον πληθυσμό της Σερίφου σε πλεονεκτική θέση, όχι μόνο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η συμμετοχή είναι τεράστια, αναλογικά με τον πληθυσμό και ο εμβολιασμός κυλά δίχως προβλήματα.

Τεράστιο μπράβο στους κατοίκους του νησιού για την συμμετοχή τους, τη διάθεση τους καθώς και την εμπιστοσύνη τους στην επιστημονική κοινότητα και στο ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη της οργάνωσης, το Υπουργείο Υγείας, την 2ηΔΥΠΕ και την Πολιτική Προστασία.

Κυρίως, ευχαριστούμε το προσωπικού του Δήμος Σερίφου για τα γρήγορα αντανακλαστικά, το προσωπικό του ΚΕΠ, και το Λιμενικό Σώμα.

Την Πέμπτη λοιπόν, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση!

Με εκτίμηση

Α.Κοντάρης

Ύπευθυνος εμβολιαστικου κέντρου Σερίφου”.

Κατόπιν αυτών, όπως αναφέρει το naxospress, ο Δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης δήλωσε “Θωρακίζουμε το νησί μας υγειονομικά και κάνουμε το πιο αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή  στην κανονικότητα, συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια”, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών & Τουρισμού, Στυλιανός Λιβάνιος που είχε αναλάβει και το σκέλος των επικοινωνιών με τους αρμόδιους φορείς σημείωσε “Οι προσπάθειες μας έφεραν την ευκαιρία, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ας την αξιοποιήσουμε!”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα