ΣτΕ – Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους: “Ωμός και ανήθικος εκβιασμός” λένε οι συνήγοροι των προσφευγόντων

ΣτΕ – Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους: “Ωμός και ανήθικος εκβιασμός” λένε οι συνήγοροι των προσφευγόντων
Εμβόλιο σε ηλικιωμένο iStock

Ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου συζητήθηκαν οι αιτήσεις για την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης αναφορικά με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους.

Η επιβολή του μηνιαίου προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, το οποίο έχει ήδη ανασταλεί, απασχόλησε την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου συζητήθηκαν οι αιτήσεις για την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης. Το Δημόσιο αιτήθηκε την αναβολή της υπόθεσης, ωστόσο κάτι τέτοιο απορρίφθηκε από το δικαστήριο και έτσι, η συζήτηση προχώρησε δίχως τη φυσική παράσταση των πληρεξουσίων δικηγόρων του.

Οι συνήγοροι των προσφευγόντων άσκησαν έντονη κριτική στη στάση του Δημοσίου, που δεν είχε αποστείλει στο δικαστήριο και μία σειρά εγγράφων που του είχαν ζητηθεί, και υποστήριξαν πως το πρόστιμο είναι αντισυνταγματικό. Έκαναν λόγο για “ωμό και ανήθικο εκβιασμό” θέτοντας το δίλημμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών “εμβόλιο ή μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ“.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version