Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στο λόφο του Φιλοπάππου

Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στο λόφο του Φιλοπάππου
Το σημείο στο λόφο του Φιλοπάππου όπου βρήκε το θάνατο ο 25χρονος φοιτητής Eurokinissi

Κατά πληροφορίες, κατά την απολογία τους στον ανακριτή, οι τρεις κατηγορούμενοι παρέμειναν στην προανακριτική τους θέση πως δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον άτυχο φοιτητή, ενώ παραδέχονται ότι επιχείρησαν να ληστέψουν τους δύο νέους.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ανακριτή οι τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, ανήμερα του 15Αυγουστου, στον λόφο του Φιλοπάππου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, χωρίς δικηγόρο, απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του τακτικού ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διαφοροποιήθηκαν από τις προανακριτικές τους καταθέσεις με τις οποίες δέχονται ότι επιχείρησαν να ληστέψουν το ζευγάρι, αλλά πως δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 25χρονο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο άτυχος νεαρός γλίστρησε και έπεσε μόνος του στο κενό. Μάλιστα, ένας εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων φέρεται να είπε στον ανακριτή: «ο μικρός (σ.σ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο συγκατηγορούμενος μου θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

Το πρωί στα δικαστήρια, κατά την μεταγωγή των κατηγορουμένων, βρέθηκαν στο δικαστήρια και μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές τους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό. Περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα κατά των κατηγορουμένων. Να σημειωθεί ότι παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η μητέρα του Νίκου Μουστάκα, με το δικηγόρο της, Δημ.Τσοβόλα, να βρίσκεται σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολης Ευελπίδων. Κι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα την Παρασκευή και σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version