Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης
Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης την Τετάρτη 24/2/2021 Eurokinissi

Το μεσημέρι της Τετάρτης πέρασε το ανακριτικό κατώφλι ο Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να αιτηθεί νεά προθεσμία για να απολογηθεί.

Στην ανακρίτρια έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, τέσσερις μέρες μετά την σύλληψή του, προκειμένου να αιτηθεί νέα προθεσμία ώστε να απολογηθεί.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, πέρασε το ανακριτικό κατώφλι το μεσημέρι, ενώ λίγη ώρα αργότερα στην Ευελπίδων μετέβη και ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Ο υπερασπιστής του, έχει αναφερθεί στους ισχυρισμούς του εντολέα του, επισημαίνοντας ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες, καθώς και ότι μπορεί να γνώριζε τα πρόσωπα που κατονόμασαν τον σκηνοθέτη ως βιαστή τους, αλλά δεν είχε καμία απολύτως σχέση μαζί τους. Άλλωστε, ο Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις να στραφεί ουσιαστικά κατά των θυμάτων, λέγοντας ότι πρόκειται για “χοντροκομμένα ψέμματα και αναξιόπιστες προσωπικότητες”, αλλά και πως πίσω από τις κατηγορίες υπάρχουν πολιτικά κίνητρα.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική λειτουργός αναμένεται να εξετάσει το Δημήτρη Λιγνάδη για όσα περιγράφονται σε δύο μηνύσεις, αλλά και με βάση τις δύο σημαντικότερες μαρτυρικές καταθέσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Πρόκειται και εκείνη της 40χρονης γυναίκας, που φέρεται να μίλησε ακόμη και για απειλές κατά της ζωής της, αλλά και η κατάθεση ενός άνδρα που επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του 25χρονου μηνυτή, που κατοικεί στη Σουηδία.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, ο κατηγορούμενος “με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση” και εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, καλλιέργησε “κλίμα εμπιστοσύνης” με τα θύματα του τα οποία βρίσκονταν σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης φέρεται είτε να ασκούσε βία σε βάρος των θυμάτων είτε να τα οδηγούσε σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας, προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς τους.

Στον εισαγγλέα οι δικηγόροι του Νίκου Σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προσήλθαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Νίκου Σ., του άνδρα που σε συνέντευξη του στο περιοδικό 2020mag, είχε συγκλονίσει, καταγγέλλοντας πως σε ηλικίας 19 ετών, υποχρεώθηκε να συνευρεθεί ερωτικά με το σκηνοθέτη και με ακόμα ένα νεαρό.

Οι νομικοί, Γεωργία Παλαιολογου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος, παρουσιάστηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών. Αν και η υπόθεση του Νίκου Σ. φαίνεται να αφορά παραγεγραμμένα αδικήματα, καθώς ως χρόνος τέλεσης εμφανίζεται το 2005, ωστόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα κρίνει πως θα χειριστεί την ενημέρωση που θα δεχθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα