Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται μετά από 17 χρόνια τα εργοτάξια Μετρό σε Εγνατία και Βενιζέλου

Διαβάζεται σε 2'
Εργοτάξιο μετρό στη Θεσσαλονίκη
Εργοτάξιο μετρό στη Θεσσαλονίκη INTIME

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των οδοστρωμάτων στα τμήματα που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό, καθώς από αύριο, απομακρύνονται από Μοναστηρίου και Βενιζέλου.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/01) τμήματα της οδού Εγνατίας και της οδού Βενιζέλου θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία, σε όλο τους το πλάτος, αφού απομακρύνονται τα εργοτάξια του Μετρό – Σταθμός Βενιζέλου που μέχρι τώρα καταλαμβάνονταν από τα εργοτάξια.

Η αλλαγή αυτή θα δώσει ανάσα σε καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και σε όλους τους Θεσσαλονικείς, καθώς πρόκειται για ένα από τα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης.

Φαίνεται έτσι, όπως αναφέρει το makthes.gr να τηρείται η δέσμευση της “Ελληνικό Μετρό ΑΕ»”, ότι ως το τέλος Ιανουαρίου 2024, Εγνατία και Βενιζέλου, δύο βασικοί οδικοί άξονες του κέντρου της πόλης, επανέρχονται στο κανονικό τους εύρος και, μαζί με αυτούς η κυκλοφορία των οχημάτων, κάτι πολύ σημαντικό σε μία περίοδο που λόγω των εργασιών αναβάθμισης της Ανατολικής Περιφερειακής/Fly Over, η κίνηση οχημάτων από την περιοχή του κέντρου, έχει επιβαρυνθεί εντονότατα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, ενώ σήμερα, Κυριακή θα γίνουν οι διαγραμμίσεις στα τμήματα των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου και, το πρωί της Δευτέρας (29/01) –ημέρα σχεδόν ιστορική για το κέντρο της αγοράς που έχει υποστεί τα πάνδεινα λόγω των έργων κατασκευής του Μετρό– θα γίνει η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών, ώστε το μεσημέρι, προς τις 3 , να δοθούν τα συγκεκριμένα τμήματα των δύο οδών, σε κανονική κυκλοφορία.

Όπως είπε στο makthes.gr ο κ. Νίκος Δένης, επιβλέπων μηχανικός του έργου και προϊστάμενος σιδηροδρομικής επιδομής της Ελληνικό Μετρό Α.Ε./ Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης, στην παρούσα φάση συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης των αρχαιοτήτων που έχουν επιστραφεί στο χώρο του Σταθμού Βενιζέλου, ενώ η διαχείριση και ανάδειξη εκείνων που παραμένουν φυλασσόμενες στις αποθήκες του Καλοχωρίου, στα μουσεία και στους εκθετήριους χώρους που θα δημιουργηθούν, είναι ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται, όπως έχει λεχθεί, κατασκευαστικά ο Σταθμός Βενιζέλου, θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2024, αλλά ήδη έχουν γίνει οι εργασίες που επιτρέπουν, την πραγματοποίηση των δοκιμαστικών δρομολογίων των συρμών, σε όλο το μήκος της βασικής γραμμής, από το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας και τη Νέα Ελβετία, μέχρι τον Ν.Σ. Σταθμό.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνικό Μετρό ΑΕ, τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης των χώρων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Σταθμού Βενιζέλους, θα επιθεωρήσουν τη Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός, Νίκος Ταχιάος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα