Βόλος: “Διαλύθηκαν όλα” – Οι πολίτες μετρούν τις πληγές τους

Διαβάζεται σε 3'
Βόλος: “Διαλύθηκαν όλα” – Οι πολίτες μετρούν τις πληγές τους
Καταστροφές από πλημμύρα που προκάλεσε ισχυρή βροχόπτωση κατα την διάρκεια της κακοκαιρίας Elias, Βόλος, 28 Σεπτεμβρίου 2023. SOOC Alexandros Alamaniotis

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από την Θεσσαλία, βρήκε ξανά τον Βόλο απροετοίμαστο. Οι πολίτες προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν δύο μόλις εβδομάδες μετά τις πλημμύρες του Daniel.

“Είμαι χειμερινός κολυμβητής. Τον τελευταίο μήνα, που συνεχίζω να βουτάω για μπάνιο στον Παγασητικό, έχω δει μέσα στη θάλασσα ό,τι μπορείς να φανταστείς. Από κορμούς δέντρων, μέχρι αντικείμενα που έχουν φύγει από σπίτια” λέει στο NEWS 24/7 ο Δημήτρης, ιδιοκτήτης ταχυφαγείου στον Βόλο. Το κατάστημά του βρίσκεται σε ένα ισόγειο κοντά στον Κραυσίδωνα και το είδε πλημμυρισμένο το πρωί της Πέμπτης. “Ειχαμε προετοιμαστεί, ειχαμε βάλει τσουβάλια απ’έξω, είχαμε πάρει ό,τι μέτρα μπορούσαμε. Τελικά δεν καταφέραμε τίποτα. Έσπασε ο Κραυσίδωνας και το νερό έφτασε το ενα μετρο μέσα στο μαγαζί. Προφανώς δεν θα λειτουργεί τίποτα πια αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε όταν έρθει το ρεύμα. Για την ωρα απλά προσπαθούμε να βγάλουμε τη λάσπη“, εξηγεί.

Καταστροφές από πλημμύρα που προκάλεσε ισχυρή βροχόπτωση κατα την διάρκεια της κακοκαιρίας Elias, Βόλος, 28 Σεπτεμβρίου 2023. SOOC Alexandros Alamaniotis
Εικόνες καταστροφής στον Βόλο
Εικόνες καταστροφής στον Βόλο ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI

Το διπλανό από εκείνον κατάστημα έχει πλημμυρίσει επίσης, ο ιδιοκτήτης ωστόσο δεν έχει πάει να το δει. “Ξέρεις ποιο είναι το φοβερό με αυτόν εδώ; Είχε πλημμυρίσει την προηγούμενη φορά πριν είκοσι μέρες. Είχαν γίνει τα πάντα λάσπη. Ξεκίνησαν εργασίες, έφερε συνεργεία και μόλις χθες του έδωσαν το κλειδί του μαγαζιού για να δουλέψει“.

SOOC Alexandros Alamaniotis

Πολλοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και πολλές περιοχές παραμένουν ακόμη βουτηγμένες στη λάσπη.

Συνέπειες από την κακοκαιρία Elias, στην πόλη του Βόλου, στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 SOOC Alexandros Alamaniotis

Μερικά χιλιόμετρα πιο έξω από το κέντρο του Βόλου, στις Αλυκές, ένας άνδρας γύρω στα 65 με βλέμμα απελπισίας στην αυλή του σπιτιού του, έχει ανοίξει τα συρτάρια ενός κομοδίνου για να δει τι έχει σωθεί από τα χαρτιά που βρίσκονταν μέσα. Το σημάδι που έχει κάνει το νερό μέσα και έξω από το σπίτι του προδίδει πως ξεπέρασε το ένα μέτρο. Η λάσπη είναι παντού και τα έπιπλα αναποδογυρισμένα. “Τίποτα, διαλύθηκαν όλα. Ήρθα πριν λίγο από την Αθήνα για να δω τι σώθηκε. Τώρα θα μείνω και θα προσπαθήσω να καθαρίσω. Μόλις ανοίξει και ο δρόμος από τον Βόλο θα έρθουν κάποιοι φίλοι να με βοηθήσουν”, λέει στο NEWS 24/7.

SOOC Alexandros Alamaniotis

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα